2 امتیاز

سایز مشتون به اندازه کافی ریز هستش . احتمالا مشکل از converge نشدن تماس هستش . قبله استپ اصلی مربوط به اعمال جابجایی ها و شروع فرآیند شکل دهی ، یه step دیگه از همون نوع بذارید ولی توش یه نقطه از قطعه deformable رو با شرط مرزی ببندید و تماس رو تو همین استپ هم تعریف کنید . این استپ برا اینه که تماس تعریف شده stablize بشه و تماس راحت تر حل بشه . توی استپ بعدی که استپ اصلی هستش ، این شرط مرزی رو حذف کنید و به قطعه جابجایی رو بدید . برای اطلاعات بیشتر می تونید متن خطاها در آباکوس که در قسمت مطالب آموزشی سایت هستش رو مطالعه کنید. نحوه شبیه سازی فرایند اکستروژن سرد در ویدیو آموزش فرایند اکستروژن در اباکوس بطور کامل توضیح داده شده.

  • mirzabozorg 8 سال پیش پاسخ داده است
  • آخرین فعالیت 4 سال پیش
2 امتیاز

سلام . برا تغییر رنگ صفحه نمایش (view port) ، مسیر زیر رو دنبال کنید :

view/ Graphics Options / view port back ground

شما میتونید تو قسمت viewport background رنگ top و bottom رو عوض کنید و بهمون شکلی که دوست دارید در بیارید .

1 امتیاز

سلام . به سوالاتتون جداگانه پاسخ میدم :

  1. خودتون گفتید سطح آزاد خاک ، یعنی روش نه شرایط مرزی هست و نه باری اعمال میشه . پس باید همینطوری رهاش کنید .
  2. در مورد نحوه اعمال شرط مرزی نامحدود ، دقیقا در همون نقاطی که مشخص کردید ، شما باید از المان نامحدود استفاده کنید . چون شما می خواید انفجار رو مدل کنید ، پس حتما دارید از abaqus/explicit استفاده می کنید . توی این حلگر ، موقع استفاده از المان بی نهایت در مرز ها ، موجی که به سمت مرز میره ، دیگه ازش بازتاب نمی کنه که در دنیای واقعی هم همین اتفاق میفته و شما هم دنبال همین مورد هستید . برای آشانایی بیشتر با infinite element، حتما به این بخش از هلپ یه نگاه بندازید :

analysis user’s manual / elements / 28.3 infinite elements

1 امتیاز

سلام . برای تعریف این نوع از بارهای متغیر با مکان شما دو راه دارید :

  1. استفاده از سابروتین هایی نظیر سابروتین Dload که در اون شما به صورت خیلی ساده و مشخصی تابع فشار رو بر اساس متغیر های مربوطه تعریف میکنید .
  2. استفاده از قابلیت analytical field توی آباکوس که برا دسترسی به اون هم تو پنجره edit load ، در حالتی که نوع بار رو به صورت pressure انتخاب کرده اید ، از گزینه create analytical field استفاده میکنید و تابعتون رو از طریق اون تعریف میکنید .

راه دوم ، برای توابع ساده فقط جواب میده و وقتی که تابع یذره پیچیده بشه دیگه استفاده از این راه آسون یا قابل اعتماد نیست . راه اول بهترین راه ممکنه که منتها برا استفاده ازش باید سابروتین Dload رو بلد باشید .

1 امتیاز

سلام . شما باید از طریق create predefined field توی ماژول load عمل کنید . اگر دارید یکی از مثال های آباکوس رو خودتون حل میکنید ، از فایل های inp گذاشته شده تو هلپ استفاده کنید و با بررسی اون به صورت icon به icon کار خودتونو ساده کنید .

1 امتیاز

سلام . معمولا برای تعریف ناحیه پلاستیک فولاد از مسیر زیر اقدام میکنن :

mechanical/plasticity/plastic

برا اینکار هم نقطه اول ، نقطه کرنش پلاستیک صفر و تنش تسلیم است . شما تا کرنش دلخواه باید تنش درست (true stress و نه تنش مهندسی) رو بر حسب کرنش پلاستیک بدید . نحوه وارد کردن داده ها هم باید به صورت افزایشی باشه . برای اطلاعات بیشتر تو help ، مسیر زیر رو دنبال کنید :

getting started with abaqus/ 10 materials / 10.2 plasticity in ductile materials

1 امتیاز

سلام . به سوالاتون جداگانه پاسخ میدم :

سوال اول ) توی عکس پیوست ، امپلیتود به صورت مثلثی رسم شده . برای پیاده سازی اون تو آباکوس باید یک amplitude به صورت tabular درست کنید و نقاط رو به صورت زوج مرتب توی جدولش وارد کنید . نقاطی که باید وارد بشن نقاط دو سر هر پاره خط هستن . البته برای اینکه خودتون راحتتر بتونید چک کنید ، نقاطی که توش نمودار صفر میشه رو هم بدید . البته وارد کردن نقاط باید دارای ترتیب باشه و تو نمودار از چپ به راست بیاید جلو .

سوال دوم ) در مورد استپ و انتخاب حلگر مناسب باید بگم که این مساله خیلی بستگی به فیزیک حاکم و پدیده هایی داره که شما میخواید توشبیه سازی بدست بیارین . با توجه به اینکه سوالتون درباره مسایل حوزه عمران هستش ، به نظرم باید استپ static,general رو استفاده کنید . البته در صورت استفاده از این استپ اثرات اینرسی تو مدل دیده نمیشه . حواستون به این نکته باشه که یه وقت براتون دردسر ساز نشه ( که البته فکر نکنم که بشه ) .

نحوه انجام تحلیل شامل بارگذاری چرخه ای در ویدیو بارگذاری چرخه ای در اباکوس بطور کامل توضیح داده شده است.

  • mirzabozorg 8 سال پیش پاسخ داده است
  • آخرین فعالیت 7 سال پیش
1 امتیاز

سلام . من یه مدل دیگه شبیه کار خودتون درست کردم و ران شد . متوجه شدم که مشکل از کجاست . مشکل از اینجاست که به دلیل نوع هندسه ( که درون یه سری از تماس ها بین سطوح داخلی یه پارت و سطوح خارجیه یه پارت دیگس ) الگوریتم general contact دچار مشکل میشه و کار نمیکنه . لذا شما بیاید و از همون surface-to-surface contact(explicit) استفاده کنید . فقط دقت کافی رو تو این مساله داشته باشید .

همچنین در ویدیو المان کوهسیو در آباکوس، اصول و مفاهیم مرتبط با المان کوهسیو به همراه حل مثالی از المان کوهسیو با فرمولاسیون traction versus separation آورده شده است.

  • mirzabozorg 8 سال پیش پاسخ داده است
  • آخرین فعالیت 7 سال پیش
1 امتیاز

سلام . البته در بسیاری از مواقع ، با استفاده از ابزار های موجود در ماژول مش آباکوس هم میشه به یه مش با کیفیت قابل قبول دست پیدا کرد . خروجی نرم افزار هایپرمش به داخل آباکوس فقط همون فایل با پسوند inp هستش . با درون ریزی این فایل به داخل اباکوس ، orphan mesh ایجاد میشه که فقط شامل نود و المان هستش . توی متن روش های مش بندی و پارتیشن بندی در آباکوس ، درباره این نوع مش توضیحاتی داده شده . سه مورد از موارد نحوه استفاده از این فایل رو خدمتتون میگم :

  1. اگر بخواید شرایط مرزی تعریف کنید ، باید این شرایط مرزی رو مستقیما به گره ها اختصاص بدید .
  2. اگر بخواید برای تعریف اندرکنش مثل تماس ، سطح تعریف کنید باید از سطح خود المان ها استفاده کنید .
  3. اگر بخواید ماده به قطعه ای اختصاص بدید ، باید به المان هاش اختصاص بدید .

البته مدل ایجاد شده بر طبق فایل inp خیلی user friendly نیستش و استفاده ازش یه مقدار پیچیدس و نیاز به مهارت و تجربه داره .

1 امتیاز

سلام . شما زمانی که یه پارت رو به داخل ماژول اسمبلی می برید و ازش part instance ایحاد می کنید ، می تونید اون پارت رو به صورت dependent یا independent وارد کنید . اگر به صورت dependent وارد کنید ، می تونید اون پارت رو در ماژول های مش یا پارت ، پارتیشن بندی کنید . اینطوری تغییرات حاصله روی part instance و در ماژول load هم اعمال میشن . اما اگر به صورت independent قطعه رو وارد کنید ، دیگه نمی تونید توی ماژول پارت ، قطعه رو پارتیشن بزنید و باید توی ماژول هایی مثل اسمبلی ، استپ ، اینتراکشن و لود این کار رو بکنید . معمولا توصیه میشه که اگر دلیل خاصی برای تعریف part instance ها به صورت independent ندارید ، اونا رو به صورت dependent تعریف کنید و بعد در ماژول مش ، پارتیشن بندی کنید . توی مجموعه آموزش مش بندی و پارتیشن بندی در آباکوس ، الگوهای مختلف پارتیشن بندی با هدف رسیدن به مش مناسب تشریح شده است .

1 امتیاز

سلام . اکثر اخطار هایی که صادر میشن ، جدی نبوده و به ندرت اثر شدیدی روی فرایند حل میزارن . اگر دارید از تکنیک structured استفاده میکنید ، مشکلی وجود نداره . برای اینکه از بابت درستی جواب ، خیالتون راحت باشه ، نوع المان رو هم بزارید روی مرتبه 2 (second order) و بعد ران بگیرید .

1 امتیاز

تمام اخطار ها بخاطر تعریف نامناسب قیود tie و coupling استفاده شده هستش . برای مدل سازیه جوش شما باید دقیقا همان نقاطی را انتخاب کنید که جوش در آن نواحی قرار میگیرد . شما امدید و کل یکی از نواحی رو انتخاب کردید . این کار غلط نیست ولی سبب بروز این اخطار ها می شود . در ضمن اگر rigid body تو مساله دارید ، توی تعریف قیود ، سطح اون رو به عنوان سطح master انتخاب کنید . یک سری قید گذاری اضافه هم تو مدل در نظر گرفتید که سبب ایجاد اخطار شده . اخطار ها جدی نیستن . اگر جوابی که انتظار داشتید رو گرفتید ، وسواسی تو رفع اخطار ها نداشته باشید ، هر چند که اینکار امکان پذیره .

1 امتیاز

سلام . در مورد تاثیر این اخطار ها در آنالیز ، تو سوال قبلی توضیح داده شد . از اونجایی که از رو عکس و توضیح … نمیشه مدل رو بررسی دقیق کرد ، لذا نمیتونم به سوالتون در مورد استراتژی مش زنی و پارتیشن بندی و انتخاب روش مش زنی جواب بدم . منظور من از فعال سازی المان مرتبه 2 ، فعال کردن quadratic از بخش geometric order هستش . اینطوری از المان هایی با تعداد گره بالاتر استفاده خواهد شد .

1 امتیاز

سلام . زمانی که شما بجای مدل کردن خود فلز جوش ، از قید tie استفاده می کنید ، باید اون گره هایی رو برای اعمال قید tie انتخاب کنید که بینشون فلز جوش بوده ( و الان مدل نشده ) همچنین در این نواحی باید سایز مش تقریبا یکسان باشه تا قید tie به درستی و به طور کامل اعمال بشه . و بقیه گره ها هم باید با هم تماس داشته باشن و اندرکنش تماس بینشون تعریف بشه و نباید بینشون قید tie اعمال بشه .

1 امتیاز

سلام . اگه منظورتون جایی مثل دادن خواص پلاستیک هستش که توی اون نرم افزار ازتون تنش تسلیم بر حسب کرنش پلاستیک رو می خواد ، جواب سوالتون مثبته و شما باید به نرم افزار مقدار true stress  بر حسب true strain بدید . البته لغت حقیقی خیلی اینجا مناسب نیست . برای اطلاعات بیشتر مسیر زیر رو از help دنبال کنید :

getting started with abaqus : interactive edition / part 10 => materials / part 10.2 => plasticity in ductile materials

1 امتیاز

سلام . تو این حالت به نظرم بهتره که سطح مستر رو ورق بگیرید چون نیرو به ورق اعمال میشه و اول ورق تکون میخوره . البته در حال حاضر الگوریتم های حل تماس آباکوس به گونه ای در حال تکمیل هستن که حتی اگر شما انتخاب بین مستر و اسلیو رو درست انجام نداده باشید ، باز جوابا خیلی عوض نمیشه و خیلی متضرر نمیشید . انتخاب مناسب اینها ، تو حل تماس به روش pure master/ slave خودشو نشون میده که دیگه این الگوریتم استفاده نمیشه و بهبود پیدا کرده . برای مثال  تو مسایل explicit با حل تماس به روش general contact ، فرمولاسیون به صورت balanced master slave هستش که توش دیدگاه master/slave اصلاح شده .

1 امتیاز

سلام . یادگیری اساسی و پایه ای کدنویسی به زبان فورترن تنها برای کسانی لازمه که میخوان به زبان فورترن یه کد مجزا بنویسن . این کار رو در بالای 95 درصد موارد فقط دانشجویان گرایش تبدیل انرژی مکانیک و عزیزانی که در رشته هوافضا مسایل سیالاتی کار میکنن ، برای حل مسایل به روش CFD انجام میدن . برای کدنویسی به زبان فورترن تو اباکوس ، شما کافیه که یک سری قواعد کلی رو بدونید . این قواعد کلی در تمام اموزش های سابروتین نویسی سایت فمکس گفته شده و از اونجایی که در فایل های اموزشی فیلم ها ، فایل سابروتین هم موجود هست ، با الگو برداری از روی اون کد ، شما به راحتی می تونید متوجه بشید که کدنویسی با دستورات و قواعد زبان فورترن به چه صورت هست . در کنار اون، در قسمت نظرات زیر هر کدوم از اموزش فیلم ها ، شما می تونید سوالتتون در مورد فیلم مربوطه یا دستور فورترن مربوطه رو مانند سایر کاربران بپرسید .

1 امتیاز

سلام . اباکوس قابلیت حل مسایل FSI رو داره . اما توی تکنیک هایی که برا حل انفجار سراغ دارم ، قابلیت FSI استفاده نمیشه مگر اینکه موج حاصل از انفجار و انرژی ازاد شده از اون روی حرکت یک مایع و یا مخزن مایع اثر جدی بزاره . بهترین منبع برای یادگیری اباکوس هم خوده هلپ و مثال های اون هستش. برای اشنایی بیشتر با قابلیت های FSI اباکوس و حل انفجار در اون ، می تونید به مثال های مقابل مراجعه کنید : مثال 2.1.14 بنام water sloshing in a baffled tank / مثال 2.1.8 بنام explosive pipe closure / مثال flow through a bent tube از getting started : interactive edition

1 امتیاز

سلام . توی سابروتین ها نمیشه انتگرال گیری کرد . شما باید کلیه معادلاتتون رو به صورت نرخی بنویسید . یعنی باید از اون معادله انتگرالی دیفرانسیل بگیرید و تبدیل به یه رابطه نرخی (rate equation) بکنیدش. بعد باید توی کد، تعریف کنید که مقدار پارامتر I برابر است با مقدار آن از نمو زمانی قبلی به اضافه دیفرانسیل آن که در این نمو حساب شده . این قسمتش درست مثل نوشتن کد تو umat هست. البته هنگام کدنویسی تو vumat دیگه نیازی به تعریف ماتریس DDSDDE نیستش . کلا کدنویسی با VUMAT خیلی ساده تر و روان تر و کم دردسر تر هستش . شما باید برای پارامتر I یک state variable در نظر بگیرید چون state variable ها حافظه دارن . بعد باید از طریق تنظیمات ماژول پراپرتی، یک state variable رو به عنوان پارامتر کنترل کننده حذف المان معرفی کنید و بعد تو کدتون بنویسید که اگر شرط اسیب که در حال محاسبه شدن در هر نمو هست، مقدارش به حد اسیب رسید، state variable کنترل کننده حذف المان مقدارش یک بشه . البته حواستون باشه که ما دو نوع اسیب داریم : یکی instantaneous و دیگری progressive . کدنویسی اینا با هم یه مقدار فرق میکنه . حواستون به باربرداری هم باشه و تدابیر مربوطه رو تو کدتون براش اتخاذ کنید .

در اینده خیلی نزدیک اموزش سابروتین VUMAT هم مانند UMAT بر روی سایت قرار خواهد گرفت.

1 امتیاز

سلام . قبلن به سوالی نظیر این سوال در فروم پاسخ داده شده. شما باید داده ها رو بر اساس تنش و کرنش حقیقی یا همون تنش کوشی (true stress) وارد کنید. تست کشش به شما نمودار تنش کرنش مهندسی رو میده . شما باید داده های این نمودار رو تبدیل به حالت حقیقی کنید.

1 امتیاز

سلام . توی هلپ آباکوس  مثال هایی هست که خیلی مشابه پروژه شما هستش . توی بخش example problems manual ، تو بخش heat transfer and thermal stress analysis که بخش 5 هست ، به مثال های 5.1.3 و 5.1.5 رجوع کنید . بعد از بررسی کامل این مثال ها ، اگر بازم سوال تکنیکال داشتید ، در خدمتتون هستم .

 

1 امتیاز

سلام . متاسفانه انتی ویروسم اجازه دسترسی به فایل هایی که اپلود کردید رو نمیده . البته ارسال یک عکس از مدل و یک عکس از صفحه خطا ها و یک عکس از صفحه اخطار ها برای بررسی کافی هستش . به نظر میرسد که شما پیام های حلگر رو از قسمت اخطار ها کپی کردید . در اکثر موارد وجود اخطار جای نگرانی نداره . اگر به خطا بر خوردید از سربرگ errors توی پنجره job monitor استفاده کنید و ازون عکس بگیرید یا کپیش کنید و تو سوالتون بزارید . برای اعمال فشار هیدرو استاتیک تو حلگر explicit فک کنم باید از سابروتین vdload استفاده بشه چون خود اباکوس اون رو نداره . البته مسالتون رو هم درست متوجه نشدم که کجاش دینامیکی هست چون نیروی هیدرواستاتیک استاتیکی هستش . اگر بازم سوال دارید توی یک سوال جدید ، مساله تون رو توضیح بدید و عکس از مدل و خطا هایی ( نه اخطار ها ) که باهاش برخورد کردید بزارید . معمولا تو تحلیل دینامیکی سد ها از همون استپ dynamic implicit استفاده میشه و نیازی به استفاده از dynamic explicit نیستش .

1 امتیاز

سلام . برای تحلیل کمانش پوسته سه بعدی ترک دار ، از روش کانتور انتگرال استفاده نمیشه . از این روش برای محاسبه پارامتر هایی مثل فاکتور شدت تنش یا انتگرال جی استفاده میشه .

1 امتیاز

سلام . ای کاش منظور خودتون رو از سیال فوق بحرانی میگفتین چون اینطوری بهتر میشد راهنمایی کرد . البته کلا توضیحات ارایه شده میتونست خیلی کامل تر باشه . برای سوالای بعدیتون حتما راهنمای پرسش و پاسخ رو مطالعه کنید .

در باب سوالتون :

  1. روشی که استفاده کردین که در واقع کوپل یه طرفه سیال و جامد هست ، روش غلطی نیست ولی دقت خودشو داره . تو همون اباکوس میشه مساله رو به صورت کوپل 2 طرفه حل کرد که دقتش بیشتره . البته این دقت رو شرایط مساله نظیر جنس میله و صحت تنش های ایجاد شده در اون تعیین میکنه .
  2. اگر شما پارامتر ویسکوزیته و ثابتش رو تو نرم افزار cfd مربوطه وارد کرده باشین اثر لزجت تو میدان جریان لحاظ شده . حالا زمانی که نتایج رو منتقل میکنید ، هم باید میدان فشار روی سطح میله و هم مقدار تنش های برشی روی سطح میله از حل سیالی به حل جامداتی منتقل بشن تا اثر تنش برشی ناشی از لزجت لحاظ بشه . اگر فقط میدان فشار رو منتقل کنید ، این اثر بررسی نمیشه و فقط تنش های normal توی محاسبه تنش های میله اثر داده میشن .

 

1 امتیاز

سلام خواهش میکنم . یه راه خیلی ساده اینه که مدلی که دارید رو کپی کنید . تو مدل کپی شده مش رو پاک کنید . تو مدل اول با استفاده از دستور query ، محل گره های سر و ته بازه اعمال نیرو رو پیدا کنید . میتونید فاصلشون رو از لبه مدل یا گره هایی که روی لبه هستن پیدا کنید. بعد بیاید خطوطی دقیقا بر اساس همون فاصله ها توی مدل کپی شده رسم کنید. مدل اول رو تا اخر کارتون نگه دارید چون شاید بازم به درد خورد و پاکش نکنید.

1 امتیاز

سلام .

  • خطای اول میگه که یه سری از گره ها فاقد اینرسی دورانی هستن و درجه ازادی دورانیشون هم بسته نشده . برای درست کردن این خطا شما باید مطمین بشید که تمام گره های تو مدلتون ، اعم از پوسته ، تیر و reference point ، همگی یا درجه ازادی دورانیشون بسته شده یا اینرسی دورانی دارن .
  • خطای دوم هم عین خطای اول فقط برای درجات ازادی جابجایی هست و باید جرم انتقالی به گره ها داده بشه .

از اون Set هایی که خود اباکوس برای کمک به شما تو ماژول visualization تعریف میکنه و اسمشون رو تو خطاها و اخطار ها مینویسه حتما استفاده کنید .

1 امتیاز

سلام . شما احتمالا اومدید یه datum point در نقطه مورد نظرتون گذاشتید که خوب بنا به حرف خودتون جواب نگرفتید که کاملا هم طبیعیه. برا اعمال بار متمرکز به یک سطح باید از rp یا همون نقطه مرجع استفاده کنید. باید نقطه مرجع رو به اطراف خودش کوپل کنید و بعد بار رو به نقطه مرجع وارد کنید. در صورتی که به غیر از راه عمل کنید، اثر بار به درستی تو سازتون دید نمیشه. چراکه اعمال بار متمرکز به سطح سبب ایجاد نقطه سینگولار میشه . در رابطه با نقاط سینگولار، توی متن نواحی سینگولار یا تکین مطالبی رو گفتم. همچنین در ویدیو سیر تا پیاز آباکوس، نحوه صحیح استفاده از بار متمرکز آورده شده است.

  • mirzabozorg 7 سال پیش پاسخ داده است
  • آخرین فعالیت 7 سال پیش
1 امتیاز

سلام . چیزی به اسم شرط مرزی لوله طویل در آباکوس نداریم. اما اگر مساله شما این است که میخواهید قسمتی از یک لوله بسیار بلند رو تحلیل کنید ولی میخواید generality مساله حفظ بشه ، می تونید از المان های بی نهایت یا infinite element استفاده کنید . به این ترتیب که در دو سمت بخشی که می خواید تحلیل کنید ، باید از این المان ها بذارید. البته این المان از پنجره assign element type تو ماژول مش، قابل استفاده نیستش و باید با edit keyword این المان رو در نواحی که می خواید تعریف کنید.

1 امتیاز

سلام . برای انجام این نوع تحلیل ها دو حالت وجود داره :

  1. تحلیل یک طرفه : در این حالت شما اول با استفاده از استپ heat transfer و بدون در نظر گرفتن تغییر شکل و تنش و کرنش، توزیع دما در سازه رو بدست میارید و بعد توی یه استپ حل تنش مثل استپ static general ، این توزیع دما رو به عنوان شرط اولیه به مدل می دید. در اینجا معادلات دما و تنش همزمان حل نمیشن و فقط دما رو تنش اثر میذاره . لذا بهش میگن کوپل یک طرفه .
  2. تحلیل دو طرفه : در این حالت با استپی مثل couled temp, displacement میاید و معادلات دما و تنش و کرنش رو به طور همزمان حل میکنید و نیازی به درست کردن مدل هایی با استپ متفاوت نیست . چون معادلات دما و تنش همزمان حل میشن، بهش میگن کوپل دو طرفه . دقت حل این حالت بیشتره اما زمان حلش هم بیشتره .
1 امتیاز

سلام . ببینید کلا زمانی که خودتون دارید سابروتین می نویسید و برای چک کردن درست بودن جواب، اونو با حل بدست امده از مدل های ماده توی ماژول property چک می کنید، باید حواستون به 2 نکته باشه :

  1. اختلاف نتایج بدست امده نباید از 15 تا 20 درصد تجاوز کنه . بعد از چک کردن برای مدل تک المان ، باید سراغ مدل چند المانه برید و بارگذاری رو multi axial کنید و دوباره مساله رو چک کنید.
  2. حواستون باشه که دقیقا همون چیزی که کد زدید رو توی ماژول پراپرتی انتخاب کنید و مقایسه رو انجام بدید. در غیر این صورت گمراه می شید.
1 امتیاز

سلام . چند تا توصیه می تونم بکنم :

  1. اولا مشتون رو ریزتر کنید. به نظرم این مش یذره درشته .
  2. مقدار mass scale برابر 150 خیلی زیاده . زیر 50 از همه بهتره . من بین 50 تا 100 رو هم زیاد توصیه نمی کنم. البته در این موارد فقط نباید از mass scale برای شتاب دهی به مساله استفاده کرد و در کنارش شما می تونید از تکنیک loading rate هم استفاده کنید. توی ویدیو آموزش تحلیل استاتیکی و شبه استاتیکی با abaqus/explicit دقیقا به همین موارد اشاره شده و توش یه مساله یبار با abaqus/standard و یبار با abaqus/explicit حل شده و بعد نتایج با هم مقایسه شدن. اگر تنظیمات رو بطور درستی انجام بدید مشکلی پیش نمیاد. صرفا تغییر استپ به dynamic,explicit و استفاده از mass scale برای گرفتن جواب درست کافی نیست.
1 امتیاز

سلام . قبلا خودتون سوالی با همین مضمون تو بخش پرسش و پاسخ مطرح کرده بودین که بنده هم جواب داده بودم . عنون سوالتون mapped meshing در آباکوس بود.

1 امتیاز

سلام . من ندیدم خروجی ها رو نسبت به زمان توی فایل dat بریزن . چون فایل dat مخصوص ریخته شدن چیز های دیگه ای هستش . معمولا یه سری از خروجی ها رو توی فایل fil میریزن . مثلا برای ریختن خروجی های جابجایی توی فایل fil باید از کیوورد زیر استفاده بشه :

*end step

* node file,…..

U,

در واقع باید بعد از end step این کیوورد وارد بشه . البته تنظیمات optional دیگه ای می تونه لحاظ بشه که خودتون میتونید از تو هلپ دنبال کنید .

1 امتیاز

بر اساس ساختار کدنویسی به زبان پایتون تو اباکوس، فک کنم اگر اون فیس مورد نظرتون رو اسم گذاری کنید و بعد از همین دستور به طور مشابه استفاده کنید (منتها این بار فیس مربوطه انتخاب بشه ) درست بشه .

1 امتیاز

سلام . تا انجا که یادم می اید در این مواردی set از المان های distort شده به صورت اتوماتیک ایجاد میشود و در سربرگ errors در پنجره job monitor اطلاع داده می شود. شما می تونید به ماژول visualization برید و از display group option بخش set ها را انتخاب کنید و بعد می توانید این set از المان ها را ببینید .

1 امتیاز

سلام . اگر منظورتون اینه که سخت شوندگی در واقعیت بر روی کیفیت اندرکنش شمع و خاک اثر میذاره ولی با استفاده از hard contact برای رفتار normal این مساله قابل گنجانده شدن نیست، باید بگم که درست میفرمایید. یا باید همینو قبول کنید و یا اینکه از یه اندرکنش دیگه استفاده کنید که بر اساس عمق ، ضرایب رفتاری اندرکنش قابل عوض شدن باشه . برای اینکار هم البته باید از سابروتین usdfld یا ufield استفاده بشه تا بتونید خواص تماس رو به صورت تابعی از عمق شمع عوض کنید . طریقه انجام اینکار در مورد مشابهی در ویدیو آموزش مدل سازی FGM با استفاده از سابروتین usdfld آورده شده است.

1 امتیاز

سلام . تعریف کرنش برابر است با نسبت تغییر طول به طول اولیه . دیمانسیون تغییر طول و طول اولیه هر دو L است . این دو با هم ساده میشن که منجر میشه به اینکه کرنش دیمانسیون نداشته باشه . پس واحد هم نداره . توی کارهای تحلیل تنشی تسلط بر مفاهیم علم مقاومت مصالح یک شرط لازم و اساسیه چون بسیاری از مفاهیم از اونجا میاد .

1 امتیاز

سلام. با توجه به اینکه بارگذاری پریودیک در مساله دارید، احتمالا در مسالتون محاسبات اسیب و پلاستیسیته هم وجود داره. این محاسبات به شدت به مقدار نمو زمانی حساس هستند. برای انجام مناسب این محاسبات بنده توصیه های زیر را دارم:

  1. برای حداقل نمو زمانی عدد 10 به توان منفی 10 رو انتخاب کنید تا خیالتون راحت باشه که خطای مربوط به minimum time increment رخ نمیده.
  2. برای مقادیر نمو زمانی اولیه و ماکزیمم، 0.01 دوره تناوب بارگذاری رو لحاظ کنید. این باعث میشه تا تعداد cut back های حلگر استاندارد به حداقل ممکن برسه و حل با سرعت مناسبی جلو بره.
  3. اگر با کلی ایجاد تغییرات در تنظیمات فوق و سایر تنظیمات مثل سایز المان ها، بازم با خطاهای ناشی از همگرایی مواجه شدید، باید از حلگر اکسپلیسیت برای حل مسالتون استفاده کنید. نحوه انجام اینکار در ویدیو آموزش تحلیل استاتیکی و شبه استاتیکی با اکسپلیسیت اورده شده است.
1 امتیاز

سلام. شما باید همه سابروتین هاتون رو توی یه فایل با پسوند for بزارید و اون رو اتچ کنید. نمی تونید چند تا فایل رو اتچ کنید. اباکوس هر جا که نیاز باشه میره فایل سابروتین رو چک می کنه و محاسبات رو از رو اونجا انجام میده.

1 امتیاز

سلام. خواهش میکنم.

  1. باید از contact استفاده کنید چون در اصل فیزیک مساله بار از طریق تماس منتقل میشه. طبیعیه که جوابا کمی متفاوت بشن چون مکانیزم انتقال نیرو توی tie و contact فرق دارن.
  2. باید از load control استفاده کنید چون مقدار بار معلومه و مقدار جابجایی نامعلومه. اگر حلگر standard بتونه مساله رو همگرا کنه از همین حلگر استفاده کنید و زمان تحلیل رو هم همون یک ثانیه بزارید. نیازی به تعریف امپلیتود نیست.
  3. فکر میکنم همون استپ static general کفایت کنه. البته اگر static general جواب نده، implicit هم به احتمال زیاد جواب نمیده چون اینها از حلگر های یکسانی استفاده میکنن.

با توجه به سوالاتی که پرسیدین، احساس میکنم که شاید بهتر باشه در برخی مفاهیم پایه ای مطالعه داشته باشید. توی ویدیو آموزش تحلیل استاتیکی و شبه استاتیکی با اکسپلیسیت، خیلی از مفاهیم پایه ای به خوبی توضیح داده شدن .

1 امتیاز

سلام. نکته اول اینکه هر کدوم از حلگر های آباکوس سابروتین مخصوص به خودشون رو دارن. umat مخصوص abaqus/standard و vumat مخصوص abaqus/explicit . اون خطای کامپایل که باهاش مواجه شدید به این دلیله. برای چک کردن سابروتینتون می تونید یبار هم مدل رو تحت استپ static, general ران بگیرید و روند حل رو بررسی کنید. اگر حل انجام شد و خطایی صادر نشد یعنی که سابروتین درسته اما اگر خطا صادر شد یعنی سابروتین مشکل داره. البته بنده متوجهم که شما می خواهید تحلیل ضربه ای انجام بدید بخاطر همین سراغ استپ dynamic implicit رفتین . من این راه حل رو برای چک کردن سابروتین پیشنهاد دادم.

1 امتیاز

سلام. خیلی ممنون از اینکه عنوان خیلی مناسبی برای سوالتون انتخاب کردین و دیگه نیازی به ادیتش وجود نداره. اینکه ظرفیت باربری در اباکوس چطوری بدست میاد بستگی به تعریف شما از ظرفیت باربری داره. اگر منظورتون حداکثر مقدار باریه که یه عضو سازه ای می تونه تحمل کنه، شما باید از نیروی تکیه گاهی که وارد می کنید خروجی history output بگیرید و در زمانی که تنش در عضو مربوطه از حد خودش میگذره مقدار نیرو رو بخونید و اون نیرو میشه ظرفیت باربری عضو مربوطه. رسیدن تنش به حد خودش به معنی شروع آسیبه.

1 امتیاز

سلام . سوال خیلی مفهومی رو مطرح کردید. من خصوصیات تکنیکی هر کدوم رو میگم اون وقت خودتون می تونید متوجه تفاوت ایندو بشید.

  1. زمانی که دو قطعه به هم مرج میشن، یک پارچه میشن. اینگار از اول یه پارت داشتین و در ضمن پارت هایی که بهم مرج میشن دیگه از آنالیز suppress میشن و جاشون اون پارت که حاصل مرج بوده باقی می مونه. این می تونه رو مش بندی اثر منفی بزاره و اونو سخت کنه چون هندسه نهایی قطعا پیچیده تر از هندسه های اولیه بوده.
  2. در حالت tie، پارت هایی که بهم tie شدن suppress نمیشن و یه پارت جدید ایجاد نمیشه . در ناحیه tie گره های دو سطح به هم tie شده، بهم دوخته میشن. قید tie روی گره های المان ها عمل میکنه و معمولا برای مدل سازی جوش استفاده میشه.
1 امتیاز

سلام. اگر از المان های مثلثی یا هرمی استفاده می کنید، حتما از نوع مرتبه دوم اصلاح شده (modified) اونا استفاده کنید . نکته بعدیم اینکه توی تماس یا قید tie ، باید سایز المان های سطوح درگیر، با هم تقریبا یکسان باشه.

1 امتیاز

سلام . ببینید تست هایی مثل تست کشش به صورت displacement control هستن و باید برای بارگذاری نمونه در اونها، جابجایی تعریف بشه . من منظورتون از بارگذاری با سرعت بالا رو متوجه نشدم . اصلا در این خصوص توضیح ندادید . time scale factor رو هم نمی دونم چیه که تا فعال نشه اجازه حل داده نمیشه. توی یه پرسش جدید، مساله تون و نیاز های شبیه سازیش رو بطور کامل توضیح بدید تا بهتر بتونیم راهنماییتون کنیم. البته به نظرم دیدن ویدیو های تحلیل استاتیکی و شبه استاتیکی با اکسپلیسیت  و بارگذاری در آباکوس، برای شما خالی از لطف نیست.

1 امتیاز

سلام . ببینید خطایی که شما باهاش برخورد کردین معمولا توی آنالیز هایی پیش میاد که تغییر شکل درش خیلی شدیده مثل انالیز فورج . که تو این حالت برای رفع این خطا باید از تکنیک ALE تو مدل سازی استفاده بشه . اما مثالی که توی اون آموزش حل شده بخاطر اینکه کرنش های پلاستیک درش شدید نیست، نیازی به استفاده از این تکنیک نداره و به طور عادی حل میشه . سعی کنید تمام تنظیمات مدل تون به خصوص سایز المان ها درست مانند ویدیو باشه . چون ما قبل از تولید ویدیو چند بار مثال مربوطه رو حل میکنیم تا مطمین باشیم که حتما جواب میده . اگر همه چیز مدلتون مثل تنظیمات تو ویدیو هست، برای رفع این خطا می تونید از تکنیک ALE تو مدلتون استفاده کنید . نحوه استفاده از این تکنیک توی ویدیو آشنایی با تکنیک ALE که رایگانه گفته شده .

1 امتیاز

سلام . یا باید بجای استپ dynamic explicit، از استپ dynamic implicit استفاده کنید و یا اینکه از استپ static general استفاده کنید . یه راه دیگم اینکه توی مدل اول، با استفاده از یکی از دو استپ dynamic implicit یا static general پیش تنیدگی رو وارد کنید و بعد تو مدل دوم که کپی مدل اوله بقیه بار ها رو وارد کنید و از predefined field استفاده کنید و نتیجه تحلیل اول رو شرط اولیه تحلیل دوم قرار بدید که به این تکنیک می گن sequential analysis .

1 امتیاز

سلام . شما باید دو تا مدل ایجاد کنید . که مدل دوم کپی مدل اول هستش منتها یه تفاوتایی توش وجود داره . تو مدل اول با استفاده از یک استپ static general یا dynamic implicit باید bolt load رو وارد کنید . بعد تو مدل دوم باید یه predefined field از نوع initial state تعریف کنید و job حاصل از ران شدن مدل اول رو به عنوان شرط اولیه مدل دوم قرار بدید . به این ترتیب تنش های ناشی از پیش تنیدگی تو مدل دوم لحاظ خواهند شد.

1 امتیاز

سلام . برای تولید فایل با پسوند res ، باید تو ماژول استپ ، از منوی output گزینه restart request رو انتخاب کنید .

1 امتیاز

سلام . مطابق الگوریتم زیر عمل کنید.

  1. از سطحی که میخواید پتانسیل الکتریکی درش رو بدست بیارید یه set از نوع geometry بسازید.
  2. یه history output درست کنید و در اون domain رو روی حالت set بزارید و اون set رو انتخاب کنید.
  3. از قسمت electrical/magnetic ، گزینه epot رو انتخاب کنید.

تفاوت field output و history output توی ویدیو سیر تا پیاز آباکوس گفته شده .

1 امتیاز

سلام . توی قسمت example problems manual شاید برای بعضی از مواد رو بتونید پیدا کنید ولی قسمت خاصی از هلپ به این مورد اختصاص داده نشده . بطور کلی مرجع اصلی، مقالات و تزها هستش .

1 امتیاز

سلام . شما مدلتون رو به صورت دو بعدی مدل کردین و تو ماژول مش نوع المان رو plane stress انتخاب کردین . بخاطر همین با این خطا مواجه شدین . من معمولا دیدم که انفجار در حالت دو بعدی رو با حالت متقارن محوری مدل سازی می کنن.

1 امتیاز

سلام . زمانی که می خواید به یه گوشه مربعی نیرو وارد کنید، باید بتونید نقاط روی گوشه ها رو انتخاب کنید . اگر امکانش تو نرم افزار شما فراهم نیست ، احتمالا نصبتون مشکل داشته . اگر تازه کار با آباکوسو شروع کردید پکیج نکات پایه ای آباکوس خیلی می تونه براتون مفید واقع بشه .

1 امتیاز

سلام . ببینید در انتهای هر استپ بارگذاری، باید نمودار انرژی جنبشی کمتر از 5 تا 10 درصد نمودار انرژی درونی باشه . علاوه بر اون باید نوسانات نمودار انرژی جنبشی هم به تنهایی کم باشه . اگر این صادق نبود ، یا زمان استپ رو بیشتر کنید یا اینکه mass scale رو کم کنید یا اصلا حذفش کنید. در ارتباط با سوال دومتون باید بگم که زمانی که یک انالیز چند استپه دارید و در یک استپ یه بارگذاری یا شرط مرزی رو اعمال می کنید، در صورت غیرفعال نکردن اون، این بارگذاری یا شرط مرزی تو استپ های دیگه هم پیشرفت می کنه و اصطلاحا propagate میکنه . اگر غیرفعالش نکنید خودش تو استپ بعدی هم اعمال شده باقی میمونه اما اگر غیر فعالش کنید تو استپ بعدی اعمال نمیشه .

1 امتیاز

سلام . bolt load فقط برای تعریف پیش بار پیچ هستش . برای تعریف پیش تنیدگی از این راه، تا اونجا که یادم میاد، باید تو ماژول لود، از طریق predefined field، دمای اولیه برای کابل ها تعریف کنید. البته باید خواص حرارتی متناسب رو هم تعریف کنید. شماره تماس من هم 09351324013 هست که تلگرام هم داره .

1 امتیاز

سلام . اخذ نسبت انرژی جنبشی به انرژی داخلی فقط برای تحلیل های شبه استاتیک نیاز هستش . اگر تحلیل شما برخورد هست که کاملا دینامیکیه، برای اون نیاز نیست این کار رو بکنید. برای اینکار هم باید از هر کدوم از پارامتر های ALLKE و ALLIE یه پارامتر درست کنید. بعد از طریق قسمت XY data ، گزینه operate on XY data رو انتخاب کنید و بعد با استفاده از عملگر ریاضی تقسیم و اون دو پارامتر ذخیره شده، نسبت اونا رو بدست بیارید. می تونید کلا این داده ها رو هم به اکسل منتقل کنید و در اونجا این کار رو بکیند.

1 امتیاز
In reply to: خروجی گرفتن

سلام . شما باید از مسیر زیر اقدام کنید:

visualization module / plug-ins / Tools / excel utilities

بقیه مسیر هم تقریبا واضح هستش .

1 امتیاز

سلام . شما باید پارامتر آسیب تعریف کنید و با بزرگ تر از صفر شدن اون، اونو تو معادلات مربوط به محاسبه تنش ها بیارید و خواص رو تضعیف کنید . البته به طور کلی انجام این کار با vumat ساده تر از انجام این کار با umat هست . چون vumat چالش همگرایی رو نداره .

1 امتیاز

سلام .

  1. یکبار بارگذاری و باربرداری به معنی سیکلی بودن نیست . بار باید حداقل چند بار گذاشته و برداشته بشه .
  2. بر اساس صحبتتون تو سوال 1 درسته ولی معمولا میشه این کارو تو یه استپ با تعریف امپلیتود tabular انجام داد.
  3. من قبلا پلاستیک کامل بصورت کینماتیک مدل نکردم . اگر ارور میده حتما با این مدل اباکوس نمیشه کینماتیک هاردنینگ داشت یا شاید اصلا کینماتیک هاردنینگ تو حالت پلاستیک کامل اشتباه باشه . یعنی مشکل علمی داشته باشه.
  4. قبلا با این مشکل مواجه نشدم . البته فرض پلاستیک کامل کلا غلطه . مخصوصا اگر در طی بارگذاری، ماده وارد فاز پلاستیک میشه . حتما باید هاردنینگ داشته باشه .
1 امتیاز

سلام . تا اونجا که اطلاع دارم سازه تحت بار فشاری کمانش میکنه . بار باد کمانش ایجاد نمی کنه . بعد وقتی هم که می خواید تحلیل کمانش کنید، باید به سازه بار واحد بدید . اونم که می گید lpf باید 0.47 یعنی برابر با مقدار ویژه کمانش بشه رو من قبلا نشنیدم .

1 امتیاز

سلام . شما شرط مرزی هایی که تعریف کردین با هم تضاد دارن . برای رفع این مشکل باید ست از نوع گره تعریف کنید و شرط مرزی شعاعی رو به اون ستی از نوع گره بدید که فقط شامل گره های داخلی سطح هستش و گره های روی لبه رو شامل نمیشه .

1 امتیاز

سلام . چیزی که تعریف کردین درست هست . اینکه اون شکلی شده بخاطر تنظیمات smoothing هستش . شما کارتون رو ادامه بدید .

1 امتیاز

سلام .

  1. من نمی دونم شما از چه روابط تئوری برای حل ناحیه پلاستیک دارید استفاده می کنید که می گید تو ناحیه پلاستیک نتایج با حل تئوری نمی خونه . برای چک کردن به تسلیم رسیدن هم باید تنش فون مایس رو توی نقاط انتگرال گیری المان ها چک کنید و نه روی گره ها . خروجی های کانتوری مربوط به تنش روی گره ها هستش که تقریبیه و می تونه یه مقدار خطا داشته باشه .
  2. برای تحلیل تغییر شکل های بزرگ از سابروتین استفاده نمیشه . از تکنیک ale استفاده میشه . اگر تغییر شکل ها شدید تر بود از تکنیک cel استفاده میشه .
  3. تحلیل لوله ای که تحت فشار داخلی هست، مساله پیچیده ای به نظر نمیاد . معلوم نیست کجا رو تو مدل سازی اشتباه کردین یا اینکه شاید مبنای مقایسه درست بودن نتیجتون اشتباهه . اینا باید بررسی بشه .
1 امتیاز

سلام . بله میشه . اینکار یه نوع ساده سازی و معادل سازیه . منتها یه مقدار خطا داره چون فقط دارید اثر جرم قطعات حذف شده رو در نظر میگیرید و اثر سختیشون رو در نظر نمی گیرید که این خطا میاره . بعد باید اون جرم معادل رو به بقیه سازه tie کنید.

1 امتیاز

سلام . من فکر کنم نحوه نمایش با پرسپکتیو شما رو دچار اشتباه کرده . حالت پرسپکتیو رو بردارید احتمالا موازی میشن چون اباکوس اینطوری دست نمی بره . بعد شما نمی تونید فایلی که از کتیا یا سالیدورکس منتقل کردید رو ابعادشو عوض کنید یا دو خط غیرموازی رو موازی کنید . فقط مثلا می تونید سوراخ اضافه کنید یا سوراخ پر کنید . کارای ساده . ابزارای اون قسمتی که گفتین رو هم من با یه سریشون کار کردم منتها این ابزارا خیلی case dependent هستن و کلا وقتی یه چیزی خیلی Case dependent باشه آموزش درست کردن براش خیلی سخته و اخرشم استقبال ان چنان ازش نمیشه . اینکه من خودم رو اموزش در قالب فیلم چیزایی که خیلی case dependent هستن وقت نمیذارم .

1 امتیاز

سلام .

  1. یه دلیلش پیچیدگی هندسی قطعه ایمپورت شده هست .
  2. خود اباکوس یه راهکار برا یه سریشون داره که همون اول هشدار میده . غیر اون من تجربه دیگه ای ندارم .
  3. اینو تاحالا ندیدم و بهش بر نخوردم .

ببنید من وقتی خودم بخوام هندسه پیچیده شبیه سازی کنم برای فرار از همون خطای invalid geometry که البته بگیر نگیر داره و نمی دونم حساب کتابش چیه، از هایپرمش استفاده می کنم . شما می تونید پیچیده ترین هندسه ها رو تا هایپرمش به درستی ایمپورت کنید و تو اباکوس مش بزنید .

1 امتیاز

سلام . خواهش می کنم . از عکسی که فرستادید یه ایراد بزرگ مشخصه . اونم اینکه مش شما خیلی بزرگه . هم مش پانچ خیلی بزرگه هم مش ورق . در راستای ضخامت ورق هم باید حداقل 4 المان c3d8r در نظر بگیرید. در جایی از ورق که شعاع انحنا وجود داره برای گرفتن جواب درست باید بیش از 10 المان منظور کنید .

1 امتیاز

سلام . بله اینکه می فرمایید یکی از راه های اعمال نیروی ضربه ای به یک سازه است. البته فقط زمانی میشه ازین روش استفاده کرد که شما مقدار دقیق نیرو و نحوه توزیعش رو سازه رو بدونید که در خیلی از موارد این مساله کاملا مبهمه و باید از یک حل دیگه یا مدل سازی به یک روش دیگه بدست بیاد. برای اینکه بتونید به درستی امپلیتود تعریف کنید، ویدیو رایگان بارگذاری در آباکوس رو ببینید.

1 امتیاز

سلام . تعریف نیرو به صورت تابعی از زمان با استفاده از امپلیتود که رفرنس دهی نمی خواد . یه کار مشخص و روتین توی اباکوسه . شما باید نحوه بدست اوردن تابع ضربه رو رفرنس بدید نه نحوه تعریفش تو اباکوسو . مساله اینکه یه چیزی در نظر گرفته شده و به اباکوس خورونده شده . باید بگید که اون چیزه بر چه اساسی و از کجا انتخاب شده .

1 امتیاز

سلام . برای اعمال بار گسترده سطحی عمود بر سطح باید از گزینه pressure استفاده کنید . اگر عدد مثبت وارد کنید میشه فشاری اگه عدد منفی وارد کنید میشه کششی . برای وارد کردن بار سطحی مماس بر سطح هم باید از گزینه traction استفاده کنید. اگر می خواید فرایند تست کشش رو مدل کنید نباید بار نیرو کنترل بدید باید بار جابجایی کنترل بدید باید از یک سمت قطعه رو بگیرید و از سمت دیگه با دادن شرط مرزی بکشید .

1 امتیاز

سلام. این خطا میگه که خاصیت الاستیک رو برای ماده تعریف نکردید و چون چگالی تعریف کردین، یکی از اون مدل های ماده ای که بهش اشاره کرده باید به متریال تعریف شده اضافه بشه.

1 امتیاز

سلام. نتایج توی فایلی با پسوند odb ثبت میشن. اسم فایل odb همون اسم جابی هست که تعریف می کنید و رانش میکنید. اگر توی یه دایرکتوری یه فایل odb داشته باشید و بعدن تو همون دایرکتوری نتایج یه حل دیگه بخواد ریخته بشه خوب نتایج حل جدید با حل قبلی جایگزین میشه. شما یا باید دایرکتوری رو عوض کنید یا اسم جاب جدید رو عوض کنید. فایل odb به صورت مستقل از سایر فایلای اباکوس قابل اجرا شدن هستش و انتقالش مشکلی ایجاد نمیکنه فقط اگر کنار فایل cae نباشه از تو ماژول جاب محیط cae نمی تونید اونو بازش کنید و باید از خود محیط ویژوالیزیشن open odb رو بزنید و از اون طریق فایلو پیدا کنید و بازش کنید.

1 امتیاز

سلام. حقیقتش تو پروژه هایی که قبلا انجام دادم خروجی چگالی رو بررسی نکردم اما حواستون به دو نکته باشه اونم اینکه برای افزایش چگالی در بخش هایی از مدل باید قطعه مورد بارگذاری به اندازه کافی از جهات دیگه بسته شده باشه تا متراکم شدن معنا داشته باشه چون اگر از جهات مختلف به اندازه کافی بسته نشده باشه اون وقت موقع بارگذری ماده از یجا دیگه میزنه بیرون و نکته دوم اینکه در مدل پلاستیسیته ای که دارید استفاده میکنید نباید شرط تراکم ناپذیری تو معادلات و مفروضات تئوریکش وجود داشته باشه.

1 امتیاز

سلام. تو این موارد ما دو نوع تحلیل فرکانسی داریم.

  1. تحلیل فرکانسی سیستمی که ثابت هست و حرکت نداره.
  2. تحلیل فرکانسی سیستمی که حرکت داره.

برا حالت اول که فقط باید شرایط مرزی رو تعریف کنید و بعد تحلیل فرکانسی انجام بدید که یعنی یه استپ frequency کافی هستش.

برا حالت دوم نیاز به دو استپ هست. استپ 1 باید از نوع static general باشه که در اون با اعمال rotational body force در واقع نیروی گریز از مرکز به سازه اعمال میشه و بعد تو استپ 2 تحلیل فرکانسی انجام میشه. البته تو استپ 1 باید حتما nlgeom هم فعال باشه و خواص پلاستیک در صورتی که داریدشون هم وارد بشن تا اثر بار گریز از مرکز تو فرکانس های طبیعی مربوط به شرایط کاری دیده بشه وگرنه فرقی با حالت ساکن نمیکنه.

1 امتیاز

سلام.

خیلی ممنونم.

ببینید عدم همخونی جواب شما با جواب مقاله دلایل خیلی زیادی می تونه داشته باشه. مثلا اینکه تنظیمات شما مشکل داره و یه جاهایی تو تنظیمات بخاطر تصور اشتباه نسبت به اون تنظیمات، از تنظیمات اشتباهی استفاده کردید و منجر به خطا شده. از عکسی که از مدلتون فرستادید یه چیزو میشه فهمید اونم اینکه مش در راستای ضخامت هر عضو شبکه فقط یک المانه که درست نیست و مش در راستای ضخامت شبکه باید ریز تر بشه و حداقل دو المان باشه.

1 امتیاز

سلام.

من مواردی که به ذهنم میرسه رو میگم:

  1. تفاوت تحلیل شکست مواد ترد و نرم فقط تو تعریف ماده در ماژول پراپرتی هست و جای دیگه تفاوتی وجود نداره.
  2. چه قطعه سالم باشه و چه معیوب باشه از مدل ماکزیمم تنش اصلی برای شروع اسیب میشه استفاده کرد.
  3. رشد ترک همواره از جایی شروع میشه که تمرکز تنش وجود داره یا تنش بیشتره.
  4. اگه قطعه سالم نباشه از اطراف محل اسیب اولیه ترک رشد میکنه و اگه سالم باشه از جایی که تمرکز تنش وجود داره. مثلا از اطراف یه سوراخ.
  5. اگرم در قطعه باز هیچ محل تمرکز تنشی وجود نداشته باشه باز ترک از یجا شروع به رشد میکنه.
  6. در تمامی نمونه هایی که قبلا دیدم یا با ایجاد شیار یا ترک اولیه یه عیبی تو نمونه ایجاد میکنن تا ترک دقیقا از همون جایی که میخوان شروع به رشد کنه و بررسیش کنن.
  7. تو ویدیو های دوره انلاین xfem در آباکوس هم مثال با ترک اولیه هم بدون ترک اولیه حل شده. مثال بدون ترک اولیه مربوط به شبیه سازی دو بعدی تست کشش هست که البته نمونه کاملا سالمه و هیچ نقص اولیه یا شیار یا ترک اولیه درش وجود نداره.
1 امتیاز

سلام.

برای اینکار تنها راه حل استفاده از path هست و باید path درست کنید. اینکه میگید المان ها و گره های هدف داخل قطعه هستن و امکان کلیک کردن روشون وجود نداره مشکلی نداره. شما می تونید با استفاده از ابزار display group اون المان هایی که جلوی گره ها و المان های هدف قرار گرفتن رو hide کنید و بعد وقتی که المان ها و گره های هدف مشخص شدن با کلیک روی گره های اونها path  مورد نظرتون رو ایجاد کنید و روش خروجی بگیرید.

0 امتیاز

سلام . اگر شما بتونید تحلیل همزمان سازه و سیال رو به طور درست و دقیق انجام بدید ، آنالیزتون دقیق ترین جواب ممکن رو داره . اما معمولا این کار کار اسونی نیست و نیاز به دونستن تئوری های cfd و نحوه استفاده از اون رو داره . در حال حاضر و صنعت ، به دلیل پیچیده بودن این ایده ، میان با یه سری روش دیگه ، یه سری بار معادل رو حساب میکنن و بعد این بار ها رو به سازه اعمال میکن . البته من در سوال قبلیتون یه مقدار این روش ها رو توضیح دادم . یه راه خوب با پیچیدگی معقول اینکه شما کلا فقط یبار تحلیل CFD انجام بدید و بعد فشار های محاسبه شده روی سطح سازتون رو تو آباکوس به همون سازه اعمال کنید . این نوع تحلیل کوپل سازه و سیال کامل نیست ولی یه راه معقول و پذیرفته شدس . برا انجام این تحلیل CFD ، نرم افزار های فلوئنت و CFX حرفه ای تر از abaqus/CFD هستن . استفاده از اونا به نظرم بهتره . شما حل cfd رو تو اونا انجام میدید و بعدش به داخل آباکوس نتایج رو ایمپورت میکنید .

  • mirzabozorg 8 سال پیش پاسخ داده است
  • آخرین فعالیت 8 سال پیش
0 امتیاز

سلام . از طریق common options ، پنجره ای که باز میشه ، توی سربرگ basic مربوطه ، از قسمت visible edges گزینه no edges رو انتخاب کنید .

0 امتیاز

سلام . من خودم تاحالا از اتوکد ، فایل به اباکوس نیوردم . ولی کلا برای اینکه شما از یه اسکچ که قبلا ایجاد شده ( حالا به هر نحوی) بخواید برا ایجاد پارت جدید استفاده کنید ، باید از ابزار add sketch استفاده کنید . این ابزار زیر ابزار delete ( که شبیه پاک کن ته مداده ) هستش . شما یه پارت جدید درست کن . بعد وقتی صفحه اسکچ ظاهر شد ، از ابزاری که گفتم استفاده کن .

0 امتیاز

سلام . متاسفانه عکسی پیوست نشده اما اگر منظورتون ایمپورت کردن فایل های هندسه و یا فایل cad به داخل  اباکوس هست ، باید بگم که برای این موضوع ، یه اموزش با عنوان درون ریزی فایل های کد به داخل اباکوس بر روی سایت قرار داره .

0 امتیاز

سلام خواهش میکنم . اطلاعاتی که تو سوال دادید گنگ هستن و نمیشه ازشون استفاده کرد . در ادامه چند نکته رو گفتم :

  1. برای شبیه سازی مساله ای که در اون برای مواد خواص اسیب تعریف شده ، توصیه میشه که از حلگر abaqus/explicit استفاده بشه .
  2. رفتار های اسیب می تونه بر اساس معیارهای متفاوتی تعریف بشه . تو این زمینه اباکوس گزینه هایی مثل damage for ductile metals رو داره . شما باید با مطالعه فرمولاسیون این اسیب ها ببینید که کدومشون نیاز های شبیه سازی شما رو براورده میکنه . اگر هیچ کدوم نکنه که باید از سابروتین vumat استفاده کنید .
  3. هر کدام از رفتار های ماده تو آباکوس، شرایط استفاده خاص خودشون رو دارن که شما نگفتین از suboption کدوم رفتار مکانیکی اقدام کردین .
0 امتیاز

سلام .

  1. شما می تونید یه rp رو به هر سطح تکیه گاهیتون کوپل کنید و بعد ازش set درست کنید و براش خروجی RF رو به صورت history output تعریف کنید تا نیروی عکس العملی که بخاطر برخورد تو اون تکیه گاه ایجاد شده رو اخذ کنید. نحوه انجام اینکار تو ویدیو سیر تا پیاز آباکوس گفته شده .
  2. مقدار انرژی جذب شده برابر اختلاف انرژی جنبشی اولیه و ثانویه گلولتون هستش .

بطور کلی ویدیو آموزش حذف المان و مدل های آسیب در اباکوس خیلی می تونه براتون مفید باشه چون موضوع ویدیو دقیقا یه برخورد سرعت بالا هستش.

0 امتیاز

سلام . شرایط همگرایی طوری بوده که حلگر با حداکثر سایز نمو زمانی اقدام به حل مساله کرده . اگر جوابش براتون قابل قبول نیست می تونید حداکثر سایز نمو زمانی رو کم کنید و یبار دیگه ران بگیرید.

0 امتیاز

سلام . مقدار time دوم توی تعریف امپلیتود باید برابر time period استپ بارگذاری باشه . در غیر این صورت یا جابجایی در مدت کمتری رخ میده یا اینکه با اتمام تحلیل هنوز بخشی از امپلیتود وارد نشده . با توجه به عکسی که اپلود کردین، می خواستم یه سری نکات رو خدمتتون عرض کنم :

  1. برای تحلیل راحت تر مساله می تونید از استپ dynamic explicit استفاده کنید و مساله رو به صورت شبه استاتیکی و با استفاده از اون حل کنید. نحوه انجام اینکار هم توی ویدیو تحلیل استاتیکی و شبه استاتیکی با اکسپلیسیت گفته شده.
  2. شما برای تحلیل به طور گسترده ای از المان های tetrahedral استفاده کردین . این المان ها دقت خیلی پایینی دارن مگر اینکه از نوع مرتبه 2 با فرمولاسیون اصلاح شدشون استفاده کنید که المان C3D10M هستش. بهتره که با پارتیشن بندی مناسب، تا اونجا که ممکنه از المان های مکعبی استفاده کنید. اصول پارتیشن بندی مناسب هم تو ویدیو مش بندی و پارتیشن بندی در آباکوس گفته شده .
0 امتیاز

سلام . علت این خطا اینکه وقتی شما از روش های bk یا power law بخواید استفاده کنید، باید توان رابطه رو که تو فرمولش هست مشخص کنید. بعد توی پنجره تنظیمات تعریف رفتار damage evolution، شما باید تیک اون تنظیم power رو بزنید و در اونجا یه عدد غیرصفر که در واقع جز ثوابت مساله هست رو وارد کنید. اینکارو کنید اون خطا رفع میشه .

0 امتیاز

علیک سلام و رحمه الله و برکاته

توی هلپ درباره اون پارامتر نوشته:

In the l field, enter the distance between the lower edge of the bottom flange and the local cross-section axis

منظورش اینکه تو اون قسمت شما باید فاصله مبدا دستگاه مختصات محلی 1-2 که بعدا اباکوس با استفاده از اون جهت گیری فضایی تیر رو مشخص میکنه از یک سمت پروفیل تیر رو تعیین کنید.

  • mirzabozorg 4 سال پیش پاسخ داده است
  • آخرین فعالیت 4 سال پیش
0 امتیاز

سلام. ببینید اون I ها ممان های سطح نسبت به محور هایی هستن که تو اندیسشون اومده. اون J هم ممان قطبی هست. تعریف ریاضی این پارامتر ها تو درس مقاومت مصالح 1 موجوده. تو سازه ای که دارید مدل میکیند، اگر المانی که استفاده میکیند سالید، پوسته یا بیم هستش نیازی به وارد کردن اینها نیست چون اباکوس خودش عددی حساب میکنه. اگرم المانتون خرپاست بازم نیازی به وارد کردنشون نیست چون اباکوس تو محاسباتش با المان خرپا این پارامتر ها رو دخیل نمیکنه.

-1 امتیاز

سلام . شما مدلت رو باید طی روند مقابل بسازی :

  1. ضخامت مدل رو به اندازه مجموع لایه های کامپوزیت و کوهسیو بگیر .
  2. هندسه مدل کامپوزیتی رو ایجاد کن .
  3. بعد پارتیشن بندی کن به طوریکه هر کدوم از لایه های کامپوزیت و چسب ( کوهسیو ) به صورت جدا ایجاد شن
  4. در ماژول پراپرتی ، خواص کوهسیو رو به لایه های کوهسیو و خواص کامپوزیت رو با استفاده از continuum shell به لایه های کامپوزیتی بده .

اینطوری همه لایه ها در مدل اعمال شدن و اینکه کاملا هم بهم چسبیدن و دردسر های مونتاژ و قید tie رو هم نداری .

همچنین در ویدیو المان کوهسیو در آباکوس، اصول و مفاهیم مرتبط با المان کوهسیو به همراه حل مثالی از المان کوهسیو با فرمولاسیون traction versus separation آورده شده است.

  • mirzabozorg 8 سال پیش پاسخ داده است
  • آخرین فعالیت 7 سال پیش
-1 امتیاز

خطایی که بهش برخورد کردید خطای مشهور too many attempts هستش . توی متن خطاهای اباکوس به طور مبسوطی این خطا توضیح داده شده . شما اون متن رو مطالعه کنید . برای رفع خطای دیگر هم minimum size increment رو روی 1e-9 بزارید و بعد مساله رو ران کنید . اینطوری خیالتون راحته که دیگه مقدار نمو زمانی از این مقدار کوچک تر نمیشه .

-1 امتیاز

سلام. خطای ” the keyword is misplaced ” در زمانی رخ میده که شما خواستین فایل inp رو اصلاح کنید و یه دستوراتی رو توش اضافه کنید و بعد در جای درستی از فایل این دستورات رو اضافه نکردین که منجر به صدور این خطا میشه. شما level دستور مورد نظرتون رو به درستی رعایت نکردین. همونطور که میدونید، هر دستوری رو نمیشه تو هر خظی از یه فایل inp نوشت. در این رابطه توی قسمت edit keywords manual از هلپ توضیحاتی داده شده.

-1 امتیاز

سلام . برای تعریف سرعت دورانی باید از شرط مرزی angular acceleration استفاده کنید . قبلا پرسش هایی مشابه سوال شما پرسیده شدن و جواب هم داده شدن . در ادامه لینک سوالات ، مطالب و ویدیو مرتبط با سوالتون رو اوردم :

  1. پرسش تاثیر time period در آنالیز استاتیکی
  2. پرسش حل مساله استاتیکی با حلگر اکسپلیسیت
  3. پرسش تفاوت تحلیل استاتیکی و شبه استاتیکی
  4. مطلب انتخاب حلگر و استپ مناسب در آباکوس
  5. ویدیو اموزش تحلیل استاتیکی و شبه استاتیکی با اکسپلیسیت

مساله شما باید با استفاده از حلگر اکسپلیسیت حل بشه .

-1 امتیاز

سلام. بله این امکان وجود داره. من نسخه 6.14.1 رو نصب کردم و الان داره خوب کار میکنه.

-1 امتیاز

سلام. ببینید حالت 2d planar/shell برای مدل سازی پوسته ها نیست. برای مدل سازی مساله هاییه که در راستای بعد سوم که در داخل صفحه هست تغییرات وجود نداره و یا به صورت plane stress یا plane strain تحلیل میشن. در این حالت ضخامت از روی همون تیک plane stress/strain thickness در ماژول پراپرتی موقع تعریف سکشن سالید تعیین میشه. اما برای پوسته های سه بعدی ضخامت از روی section مربوط به سکشن از نوع شل تعیین میشه. برای پوسته های دو بعدی هم برای تعریف سکشن باید سکشن سالید تعریف کنید.

توی آموزش تحلیل استاتیکی و شبه استاتیکی با اکسپلیسیت ، یه مساله شکل دهی به صورت دو بعدی حل شده. توی آموزش انتخاب المان و طریقه مدل سازی مناسب هم یک مساله یکبار با استفاده از المان سالید و یکبار با استفاده از المان شل حل شده و نتایجش با هم مقایسه شدن.

  • mirzabozorg 7 سال پیش پاسخ داده است
  • آخرین فعالیت 5 سال پیش
-1 امتیاز

سلام . شما می تونید با استفاده از frame selector نتایج کانتوری رو تو فریم های ایجاد شده ببینید.

-1 امتیاز

سلام. خواهش میکنم. اون خطا بخاطر ناپایداری عددی در حل به روش ضمنی رخ میده. در این رابطه باید این اصلاحات در مدل لحاظ بشه:

  1. کوچک کردن سایز المان ها و اصلاح کیفیت اون ها در محل هایی که اسیب رخ میده و تمرکز تنش هست.
  2. این احتمال وجود داره که خواص اسیبتون مشکل داره و مثلا ماده کش میاد و این خطا صادر میشه.
  3. بجای استپ static general از استپ dynamic implicit استفاده کنید یا کلا حلگرو عوض کنید و از استپ dynamic explicit استفاده کنید چون تحت حلگر اکسپلیسیت پدیده آسیب خیلی راحت تر و سریع تر حل میشه و ناپایداری عددی درش رخ نمیده.

مقایسه حلگر اکسپلیسیت و استاندارد در ویدیو های تحلیل استاتیکی و شبه استاتیکی با اکسپلیسیت(به همراه ذکر مثال) و تحلیل غیرخطی سازه ها در اباکوس گفته شده.

  • mirzabozorg 4 سال پیش پاسخ داده است
  • آخرین فعالیت 4 سال پیش
0 امتیاز

سلام . بر اساس توضیحات داده شده و عکس هایی که آپلود کردید ، در نواحی اتصال بتن به فولاد ، نباید از hard contact استفاده شود . شما باید از قید tie در اینجا استفاده کنید . اندرکنش تماس hard contact در این مورد استفاده نمی شود . با اعمال این تغییر دیگه به اون خطا هم برخورد نمی کنید . برای اطلاعات بیشتر در مورد این خطا می تونید متن خطا ها در آباکوس رو مطالعه کنید . در ارتباط با تنظیم application هم باید از transient fidelity استفاده شود . در این حالت time increment به طور خودکار ریز انتخاب می شود تا پاسخ سازه به بارگذاری transient را محاسبه کند . این دقیقا همون چیزیه که شما مد نظرتونه .

0 امتیاز

سلام . اگر واقعا از حلگر abaqus/standard نا امید شده اید ، باید مساله تون رو به طور شبه استاتیکی با استفاده از dynamic,explicit حل کنید . این استپ مخصوص حل مسایل مکانیکی هستش که نرخ تغییرات در اونها بسیار بالا است مثل برخورد گلوله با زره که سبب سوراخ شدن زره و عبور گلوله میشه . اما با رعایت تمهیداتی که می تونید اونها رو توی بخش 13 از getting started with abaqus ( یکی از بخش های help ) که quasi-static analysis with abaqus/explicit هستش مطالعه کنید ، میشه مسایل استاتیکی رو با مسایل شبه استاتیکی تقریب زد و بعد این مساله شبه استاتیکی رو با استفاده از dynamic,explicit حل کرد .

0 امتیاز

سلام . در ابتدا باید توی پنجره تنظیمات ماژول step مقدار مینیمم time increment رو کمتر از مقدار default آن بذارید تا این خطا روی ندهد . در مورد نحوه اعمال نیرو هم ، کلا نیروی متمرکز سبب ایجاد singularity در فرآیند حل میشود . لذا شما میتونید به جای اعمال مستقیم نیرو ، یه جسم صلب واسط بذارید که با تیر در تماس هشتس ( که شعاع انحاش رو هم باید کم اختیار کنید ) و نیرو رو به اون جسم واسط اعمال کنید . اینکار سینگولاریتی رو هم حل میکنه .

0 امتیاز

سلام . برای اینکار که اسم دیگش parallel processing میشه ، شما باید توی پنجره edit job ، سربرگ parallelization ، تیک use multiple processors رو بزنی و بعد عدد جلوش رو ببری بالا . توصیه میشه که اگر مثلا cpu شما corei7هست ، بیشتر از 6 تا هسته رو استفاده نکنی تا بتونی بدون هنگ کردن کامپیوتر موقع run به ماژول های دیگه آباکوس بری . در مورد آسیب دیدن سیستم هم ، اگر ابعاد پروژه ای که انجام میدید گسترده هستش و باید پردازش موازی کنید و دارید از لپ تاپ استفاده می کنید ، توصیه میکنم که برا لپ تاپتون وسیله ای به اسم coolpad بخرید که زیر لپ تاپ میذارنش و فن داره و به فن لپ تاپ کمک میکنه . البته یه جنس خوبش رو خریداری کنید که فنش جون دار باشه . در صورت استفاده از pc مشکلی وجود نداره و pc آسیب نمیبینه .

نمایش 1 تا 100 از 2k نتیجه