نمایش 31 پاسخ
  • نویسنده
    ارسال ها
    • #9225
      پشتیبان
      مدیرکل
    • #9240
      Nimag
      مشارکت کننده

      سلام ، ممنون از آموزش های مفیدی که درست می کنین .
      من بعد از دیدن این آموزش چند تا سوال برام پیش اومد و با توجه به قوانین پرسش و پاسخ سایت اونها رو در چند سوال جداگانه ای می خواستم که بپرسم ، خوشحال می شم شما یا دوستان جواب بدن . ایا فقط مسائل شبه استاتيکي رو میشه با abaqus/explicit تحلیل کرد یا مسائل استاتيکي رو هم میشه ؟ ( البته می دونیم که ذاتا هر مساله ی استاتيکي خودش یک مساله ی شبه استاتيکي هست در واقع ! )

      • #9245
        mirzabozorg
        مدیرکل

        بله . هم مسایل استاتیکی و هم شبه استاتیکی رو میشه با abaqus/explicit حل کرد . منتها مسایل استاتیکی معمولا به گونه ای هستن که برای حلشون نیازی به abaqus/explicit نمیشه و بیشتر مسایل شبه استاتیکی رو به دلیل وجود تماس های پیچیده و سایر پدیده های غیر خطی شدید با abaqus/explicit حل میکنن .

    • #9241
      Nimag
      مشارکت کننده

      آیا اگر فرآیند شبه استاتيکي رو با تایم واقعی اش ( مثلا فرآیند کشش ساده ای رو با همون تايمي که در آزمایشگاه برای تستش نیاره ) با حلگر explicit ران بگیریم ، دیگه نیازی به دادن mass scale و loading rate و دیگر  تنظیمات مربوطه نیست ؟

      • #9246
        mirzabozorg
        مدیرکل

        نه نیست . ولی انجام اینکار به لحاظ محاسباتی بسیار بسیار پرهزینه هستش . چراکه باید با abaqus/explicit یک شبیه سازی از اوردر 1 ثانیه انجام بشه . هر نمو زمانی توی اکسپلیسیت از اوردر 1e-6 ثانیه هستش . این یعنی به بیش از 1 میلیون نمو زمانی نیاز هستش !

    • #9242
      Nimag
      مشارکت کننده

      آیا در تبدیل حلگر مساله ای شبه استاتیکی از standard به explicit نیازی به تغییر contact ها و interaction ها هیچ موقع پیش نمیاد و اگر میاد آیا باید از صفر اون ها رو تعریف کرد یا اینکه میشه از همون contact ها و interaction های قبلی هم کمک گرفت ؟

      • #9247
        mirzabozorg
        مدیرکل

        در طول فیلم اول یه مدل که قرار از abaqus/explicit برا حلش استفاده بشه درست میشه و حل میشه . بعدش اون مدل کپی میشه و با اعمال تغییراتی نظیر تغییر استپ ، مدل برای حل با abaqus/standard اماده میشه . اگر دقت کرده باشید توی فیلم تغییری توی تعریف تماس ها داده نمیشه و فقط گزینه contact controls بهشون اضافه میشه که ربطی به اصل تعریف تماس نداره .

    • #9243
      Nimag
      مشارکت کننده

      اگر در مدلی مثلا سه تا پارت با جنس های مختلف داشته باشیم ، در محاسبه ی mass scale مقدار cd و چگالی رو متناظر با ماده ی کدوم پارت بگیریم ؟

      • #9248
        mirzabozorg
        مدیرکل

        موقع استفاده از mass scale نیازی به انجام محاسبات بر اساس cd نیست . برای استفاده از روش loading rates شما باید از محاسبات مربوط به cd استفاده کنید . مقدار mass scale معمولا عددی بین 5 و نهایتا 100 انتخاب میشه .

    • #9244
      Nimag
      مشارکت کننده

      آیا این درسته که loading rate در واقع زیاد کردن سرعت سمبه هست ولی اثرش رو در دل تایم لحاظ می کنیم ؟
      و آیا میشه مسائل شبه استاتيکي رو صرفا با تکنیک loading rate و بدون استفاده از تکنیک mass scale به صورت explicit حل کرد ؟ و چرا شما هر دو رو با هم استفاده کردین ؟ تا تایم حل پایین تر بیاد ؟

      • #9249
        mirzabozorg
        مدیرکل

        بله . در واقع ما با loading rates ، میایم و سرعت متوسط سمبه رو افزایش میدیم . چراکه طولی که سمبه طی میکنه عوض نشده ولی مدت زمان انالیز کم شده که نشون دهنده افزایش سرعت متوسط سمبه هستش . شما میتونید تکنیک های mass scale و loading rate رو هم به صورت مجزا و هم به صورت توامان استفاده کنید . توی فیلم ، اول یه ران فقط با loading rate گرفته میشه و بعدش با اعمال mass scale توی همون مدل ، ران دوم با استفاده از ترکیب این دو تکنیک گرفته میشه . در ادامه هم نتایج این دو ران با هم مقایسه میشن .

    • #9251
      Nimag
      مشارکت کننده

      سلام . . .
      چرا در step اول زمانی که با استفاده از loading rate بدست میاد رو برای درستی محاسبات چک نکردیم و مستقیما عدد 0.001 رو بدون انجام محاسبه ای قرار دادیم ؟

      • #9255
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام . توی فیلم برای مدت زمان استپ اول عدد 0.0001 و برای استپ دوم عدد 0.007 اختیار شده بود . جایی از عدد 0.001 استفاده نشده بود . همانطور که توی فیلم هم توضیح داده شده ، برای خاطر جمعی از بابت حذف کامل اثر انرژی جنبشی ، بجای استفاده از عدد  0.00057 ، از عدد 0.007 که بین 13 تا 14 برابر عدد محاسبه شده هستش ، استفاده شده . البته در ادامه فیلم هم گفته شده بود که برای رسیدن به یک مقدار معقول و محافظه کارانه برای time period ، باید چند برابر عددی که بر اساس محاسبات حرکت موج برای time period بدست میاد رو در نظر بگیرید.

    • #9298
      Nimag
      مشارکت کننده

      سلام ، اگر ممکنه در مورد این موضوع که چرا در Step اول ، مثل Step دوم که اومدین و اثبات کردین که تایم چقدر باشه ،‌ اثباتی صورت ندادین و عدد 0.0001 رو وارد کردین ، کمی توضیح بدین !
      با تشکر

    • #9299
      mirzabozorg
      مدیرکل

      سلام . به دو دلیل :

      1) این عدد از اوردر عدد 0.00057 هستش که قبلا توسط محاسبات wave propagation حساب شده بود.

      2) توی استپ اول ، چون سازه محدود شده و اصلا اجازه حرکت نداره ، پس انرژی جنبشی هم کسب نمیکنه . بخاطر همین انتخاب عددی کمتر از 0.00057 هم درسته . البته عدد مربوطه باید در همون اوردر باشه تا برای چک کردنش نیاز نباشه چند بار ران بگیریم و جوابا رو مقایسه کنیم .

    • #9489
      bmahdiar
      مشارکت کننده

      سلام

      ممنون بابت فیلم

      من دوتا سوال داشتم آقای مهندس

      1) برای تنش مثلا S11 در یک محیط سه بعدی اونکاری که شما در مورد انتقال محور انجام دادین حتما باید انجام بشه؟؟؟؟ و اگر نشه چه مشکلی ایجاد میشه؟

      2) من از Feild output یه نمودار رسم کردم موقع اعمال فیلتر ارور X value is not monotonic and interpolation is undefined میده، چیکار باید کرد برای رفع این خطا؟

      • #9490
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام . خواهش میکنم . جواب سوالاتتون رو به ترتیب میدم :

        1) دادن orientation در مسایلی که تغییر شکل زیاده و از طرف دیگری با پوسته ها یا سازه هایی شبیه به پوسته کار میکنید، امر الزامی به هیچ عنوان نیست . تنها در جایی دادن مختصات محلی الزامیه که شما دارین موادی مثل کامپوزیت ها یاfrp ها رو مدل میکنید که خواص جهتی دارن. به غیر از اون در مواردی مثل همین ویدیو صرفا برای اخذ نتایج در یک دستگاه مختصات مفهوم تر و ملموس تر این کارو کردیم . در این اموزش ، ماده تعریف شده یک ماده ایزوتروپیک بود . اگر مختصات محلی ندید حل غلط نخواهد بود اما s11 در دستگاه مختصات جهانی داده میشه که اصلا ملموس نیست . البته این موارد در داخل فیلم هم گفته شده.

      • #9491
        bmahdiar
        مشارکت کننده

        پاسخ قسمت دوم و جناب مهندس ندادید

         

      • #9492
        mirzabozorg
        مدیرکل

        تا اونجا که اطلاع دارم این یکی از مشکلات اکسپلیسیت هست که در اون خروجی ها بعضا دچار برخی از مشکلاتی میشن که در نهایت نمیشه روشون فیلتر اعمال کرد اما شما می تونین این داده ها رو به اکسل یا متلب منتقل کنین . توی متلب هم ابزار های متعددی برای حذف نویز از روی نتایج وجود داره . البته فکر میکنم که با دستکاری تنظیمات پنجره field output بشه مشکل رو حل کرد . مثلا اینکه تنظیمات اخذ خروجی به نسبت به زمان انالیز رو تغییر بدید .

      • #10842
        hadimonsefahmadi@gmail.com
        مشارکت کننده

        سلام لطفا بفرماييد در اكسل چطور ميشه نويز رو حذف كرد ويا در مطلب ممنونم

      • #10843
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام . شما توی همون ماژول ویژوالیزیشن می تونید رفع نویز کنید و نیازی به استفاده از متلب یا اکسل نیست. این مورد توی قسمت انتهایی ویدیو تحلیل استاتیکی و شبه استاتیکی با اکسپلیسیت گفته شده.

    • #9540
      Farzaneh Baradaran
      مشارکت کننده

      با سلام و خسته نباشید. ممنون بابت فیلمهای آموزشی عالیتون

      جناب مهندس من چند سوال در ارتباط با این فیلم آموزشی برایم پیش آمده:

      1- برای استفاده از تکنیک loading rate، خودمان دستی باید cd را حساب کنیم. حالا اگر چند ماده با خواص گوناگون داشتیم، cd را برای کدام ماده باید محاسبه کنیم تا در رابطه برای محاسبه time period استفاده کنیم؟

      2- در مورد تکنیک loading rate، فرمودید که در مسائل جابه جایی کنترل و نیرو کنترل استفاده میکنیم. مثالی که شما حل کردید از نوع جابه جایی کنترل بود. اما منظورتون از مسئله نیرو کنترل چیست؟ آیا منظورتون این است که در مسئله به جای اعمال جابه جایی مشخص، نیروی مشخصی را وارد میکنیم؟ اگر چنین هست در روابط مربوطه برای محاسبه time period سرعت متوسط را چگونه باید محاسب کنیم؟ ما که در این مسائل مقدار جابه جایی را نداریم.

      3- در مورد orientation که به ماده اختصاص دادید، اینکه فرمودید تنشی که در دستگاه global میدهد ملموس نیست، یعنی چی؟ مثلا در این مسئله شما اگر دستگاه global استفاده شود، تنشی که به ما میدهد با تنشی که از دستگاه محلی به دست می آید، فرق دارد؟ اینکه در جواب یکی از دوستان فرمودید: s11 در دستگاه مختصات جهانی داده میشه و ملموس نیست ، را متوجه نمیشوم.   آیا این جهت 1، همان جهت x نمیباشد که در راستای ورق هست؟

      4- در معرفی تماس فرمودید که kinematic contact method از penalty دقیقتر هست. ولی هنگامی که من حل اکسپلیسیت گذاشته ام، در بخش warningها گفته که به دلیل حل explicit بهتر است که از penalty  استفاده شود. من هم با توجه به پیشنهاد خود آباکوس، برای ادامه حل از این روش استفاده کردم. درسته؟

      5- در مسائلی که چندین پارت تغییر شکل پذیر داریم، برای رسم نمودار انرژی جنبشی، باید نمودار را برای کل جسم رسم کنیم؟

      6- در مورد استفاده از mass scale در مسائلی که دارای چندین پارت هستن، در جواب یکی از دوستان فرمودید که cd را خود آباکوس حساب میکند. ولی در تعریفش باید بخشی از مدل را انتخاب کنیم، در این حالت کدوم پارت را باید انتخاب کرد؟ یا اینکه اصلا پارتی را انتخاب نکنیم و whole model فعال باشد؟

      7- در مورد انتخاب فرکانس برای اعمال فیلتر، با تغییر مدام فرکانس و به روش صحیح و خطا، هر چه به نمودار با روش استاندارد نزدیکتر باشیم، بهتر است؟ هیچ محدودیت یا قاعده ای ندارد؟

      ممنون

    • #9542
      mirzabozorg
      مدیرکل

      سلام. خیلی ممنون از لطفتون. اینکه این تعداد سوال براتون پیش اومده نشون میده که فیلم رو بسیار دقیق و خوب دیدین. به هر سوال جداگانه و بر اساس شماره گذاری خودتون جواب دادم:

      1) هر چه cd کمتر باشد، سرعت متوسط کمتر است که سبب بیشتر شدن مدت time period می شود. باید مدت تحلیل برابر با بیشترین time period محاسبه شده باشد تا شرط مربوطه برای همه مواد ارضا شود.

      2) بله. در این حالت باید قبل از تحلیل اکسپلیسیت، در یک مدل دیگر با استفاده از استپ frequency، یه تحلیل فرکانس طبیعی انجام بشه و سپس بر اساس فرکانس مود اول ارتعاشی، time period حساب بشه . علت استفاده از این روش هم اینه که چون بارگذاری به صورت شبه استاتیکی اعمال میشه، با تقریب خوبی فقط مود اول ارتعاشی مهم خواهد بود. البته می تونید این زمان حساب شده رو هم در یک عدد بزرگتر از 1 ضرب کنید تا حاشیه اطمینانتون بیشتر بشه.

      3) اگر دستگاه مختصات محلی ندید نتایج بر اساس دستگاه مختصات جهانی خواهند بود. ملموس نبودن به این معنیه که ما نسبت به راستای ورق حس فیزیکی خیلی بهتری داریم و ازین جهت تعریف دستگاه مختصات سبب میشه که نتایج با زاویه دید فیزیکی ما مطابقت پیدا کنه و ما بهتر بتونیم نتایج رو تحلیل کنیم.

      4) این واقعیت در هلپ نرم افزار بصورت صریح عنوان شده. احتمال خیلی زیاد شما منظور اون اخطاری که باهاش مواجه شدین رو بدرستی متوجه نشدین.

      5) در مسایل شامل چند پارت deformable باید از هر پارت یک set درست کنید و نمودار انرژی را برای هر کدام جداگانه رسم کنید. مطالب عنوان شده در ویدیو باید برای تمام این نمودار ها، جداگانه چک بشه.

      6) شما می تونید ناحیه ای که mass scale براش در نظر گرفته میشه رو انتخاب کنید. اینکه ایا برای هر ناحیه میشه mass scale متفاوت داد رو من خودم تست نکردم (ولی تستش اصلا سخت نیست) اما می دونم که اخر کار بر اساس stable time increment محاسبه شده برای هر پارت، کوچک ترینشون انتخاب میشه و اون حل رو کنترل خواهد کرد. این نکته در ویدیو در رابطه با المان ها با سایز متفاوت، بطور صریح عنوان شده.

      7) ببینید هر چه به نمودار نزدیک تر بشید، از جایی به بعد نویز کمتر حذف میشه و نمودارتون ( مثل نمودار مرجع ) نوسان خواهد داشت. بین این نویز و شباهت به شکل اصلی نمودار باید یک trade off لحاظ شود. بطور کلی انتخاب cut off frequency یه مقدار سلیقه ایه اما اصولش همونه که گفتم.

    • #9665
      impce
      مشارکت کننده

      سلام و تشکر فراوان بابا فیلم بسیار مفید.

      اگر در تحلیل اکسپلیسیت بخوایم اثر self weight رو به عنوان استپ اول وارد کنیم بایستی از دستور Gravity load استفاده کنیم. در این حالت تایم پریود رو چه عددی باید برای این استپ در نظر گرفت؟

      • #9666
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام. توی استپ اول که می خواید بار ناشی از وزن رو در نظر بگیرید، بدون استفاده از mass scale اول زمان رو روی عددی مثل 0.001 بزارید و بعد ران بگیرید. بعد نمودار انرژی جنبشی و انرژی درونی رو تو استپ اول که فقط بار ناشی از وزن وارد میشه با هم مقایسه کنید. اگر در انتهای استپ اول مقدار انرژی جنبشی کمتر از 10 درصد انرژی درونی بود، یعنی 0.001 ثانیه که لحاظ کردین مناسب بوده.

    • #9697
      afshin
      مشارکت کننده

      سلام

      اول اینکه سپاسگذاریم بابت آموزشی که تهیه نموده اید بسیار مفید بود

      چندین سوال از خدمتتون دارم که ممنون میشم جواب بدید

      1- علت نوسان هایی که در نمودارهای خروجی بدون استفاده از mass scaling ایجاد می شود چیست ؟

      2- شما برای بررسی نیرو خروجی از Reaction Force استفاده کردید بهتر نبود از Nodal Force استفاده می کردید ؟

      3- زمان حل در dynamic explicit خیلی بر روی نتایج تاثیر می گذارد شما مقدار محاسباتی زمان حل را در 10 ضرب کردید اگر اون رو در 20 ضرب می کردید و ران می گرفتید نتایج تغییر می کرد در این مورد چکار باید کرد ؟

      • #9824
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام. با عرض پوزش از تاخیر بوجود آمده در پاسخ دهی. شما لطف دارید.

        1) این نوسانات نویز عددی هستن.

        2) نه . در مثال های مشابه در هلپ آباکوس هم بهمین نحو عمل میشه.

        3) ما عدد محاسبه شده رو در یک عدد بزرگ تر از 1 ضرب کردیم تا خیالمون از جواب راحت باشه و نیاز نباشه به صورت مداوم زمان time period رو زیاد کنیم و دوباره ران بگیریم تا به شرط مطلوب برسیم. اگر در عدد بزرگ تری ضرب میکردیم اتفاق خاصی نمی افتاد و فقط نتایج نسبت به محور زمان scale می شد.

    • #9812
      masoom
      مشارکت کننده

       

      سلام خسته نباشید

      من یک اتصال فولادی را با روش explicit تحت تحلیل دینامیکی قرار دادم.بار در 0.08 ثانیه به صفر میرسد.ولی در نمودار جابجایی-زمان هیچ نوسانی دیده نمشود.ممنون میشم راهنماییم کنید.

       

      • #9825
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام. احتمالا تعریف امپلیتودتون مناسب نبوده و به اندازه کافی ضربه ای نبوده . اگر به اندازه کافی ضربه ای باشه و مقدارش هم نسبت به stiffness سازه مقدار مناسبی باشه ، سازه بخوبی به لرزه در میاد. من خودم تجربه این کار رو دارم.

    • #10264
      payamfar
      مشارکت کننده

      با سلام، آقای مهندس چند تا سوال داشتم در مورد این مثالی که حل کردید:

      1- آیا میتوان از قابلیت General contact در تعریف شرایط تماسی استفاده کرد؟ آیا این تعریف ایرادی را در نتایج ایجاد نخواهد کرد؟

      2- شما در استپ اول بر روی RP نگه دارنده ورق نیرویی را اعمال کردید اما توضیح ندادید که در استپ دوم که پانچ پایین می آید آیا این نیرو کماکان وجود دارد یا نه؟ اگر وجود دارد پس چرا ورق در طی استپ دوم به راحتی به سمت چپ حرکت میکند و تنشی از این بابت به آن اعمال نمیشود؟ و اگر در استپ دوم وارد نمیشود پس هدف از اعمال آن چه بود؟ (نسخه آباکوس من 2016 است و فایل پیوست را باز نمیکند).

      3- آیا اختصاص اینرسی به RP برای این بود که شما نگه دارنده ورق را جسم صلب در نظر گرفته بودید؟ اگر جسم صلب نباشد و جسمی با خواص فیزیکی مشخص باشد نیز باید به آن اینرسی اختصاص داد؟

      • #10275
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام .

        1) قاعدتا نباید تفاوتی کنه . هر چند که باید چک بشه که آیا از تکنیک general contact میشه در حالت دو بعدی استفاده کرد یا نه . شاید در حالت استفاده از یکی از حلگر ها، برای استفاده از قابلیت general contact محدودیت وجود داشته باشه.

        2)این پیش بار که در استپ اول اعمال می شود، نیروی نگه دارنده ورق است و برای جلوگیری از حرکت ورق به سمت چپ اعمال می شود . تا اونجا که یادم میاد با اعمال این نیرو، ورق جابجایی زیادی به سمت چپ نداشت . همیشه اباکوس با ورژن بالاتر ، فایل cae آباکوس با ورژن پایین تر رو باز می کنه . شما اگر از ورژن 2016 استفاده می کنید، قطعا باید بتونید فایل هایی که توی پوشه آموزش گذاشته شده رو باز کنید . در ضمن فایل های inp هم توی اون پوشه گذاشته شده که با ایمپورت کردنش به داخل آباکوس، مثال براتون دوباره ایجاد میشه و مستقل از ورژن آباکوس، قابل استفاده هستش.

        3) به rp نگه دارنده ورق جرم داده شد چراکه در راستای عمودی، بهش نیروی نگه دارنده ورق اعمال شده بود و در اون راستا شرط مرزی نداشت و اینکار برای جلوگیری از سینگولار شدن مساله و بروز احتمالی خطا هستش. اگر برای ایجاد اون جسم صلب، اول جسم رو به صورت deformable ایجاد میکردید و بعد در ماژول interaction بهش قید rigid body رو میدادید، دیگر نیازی به اختصاص دادن جرم به rp اون نبود.

         

    • #10600
      Trex
      مشارکت کننده

      با سلام

      در جواب یکی از دوستان فرمودید در مسائل نیروکنترل باید با تحلیل فرکانسی و یافتن فرکانس طبیعی اول time period رو به دست بیاریم.

      1) این مورد از چه رابطه ای به دست میاد؟

      2) من یک آنالیز استاتیکی دارم که خواستم از همین روشی که شما گفتید عمل کنم.در مدلم واحدها رو mm و Mpa و ton/mm3 و N در نظر گرفته بودم. حالا تحلیل فرکانسی که گرفتم order مقادیر فرکانسش 10^-6 و 10^-7 در اومده که مشخصا نمیتونه بر حسب هرتز باشه. خواستم ببینم اشکال از کجا میتونه باشه؟ (چون به این ترتیب زمان تحلیل بیشتر میشه به جای اینکه کمتر بشه)

      • #10601
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام . حقیقتش با مشکلی که الان شما باهاش رو به رو شدید، من قبلا رو به رو نشدم . شما زمان حلتون رو همون زمان بارگذاری در نظر بگیرید و بجاش از mass scale برای سرعت بخشیدن به حل استفاده کنید. می تونید زمان بارگذاری رو هم کاهش بدید و با مقایسه نمودار انرژی جنبشی و درونی تایم پریود درست رو انتخاب کنید.

    • #10752
      maryamkavand
      مشارکت کننده

      سلام ـ وققتون به خیر ـ یه سوال مهم دارم ـممنون میشم راهنمایی کنید ـ
      من فیلم شبه استاتیک از داخل سایت دیدم ـ و مساله من هم شبه استاتیک هست ـ
      خب من برای سیستم / رگ ـ استنت و چربی / برای استنت شرایط مرزی تعریف کردم که ۰.85 باز بشه ـ
      بعد من اومدم زمان لازم برای هر سه تا با فرمولی که داخل فیلم گفته بودید حساب کردم ـ
      برای استنت 0.017
      برای چربی 1.35
      برای رگ 1.52
      حالا من کارم با یک استپ راه میفته و نیازی به چند استپ نیست ـ
      حالا سوال من این هست که میتونم برای تعریف تایم پریود برای شبه استاتیک میانگین اینا رو در نظر بگیرم و ۱ در نطر بگیرم ؟
      چون من تا الان کلا همش با ۱ کار کردم و جوابهام برای ولیدیت کردن داخل پروژه درست و نزدیک هست ـ
      و بعد اومدم تایم رو 0.02 و 0.2 و … گرفتم جوابام دور شد از چیزی که باید باشه ـ
      ایا درسته همون ۱ که پروزه اکسپلیسیت شبه استاتیک باشه ؟

      • #10756
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام . اگر از فرمول توی ویدیو استفاده کنید که بر اساس سرعت حرکت موج مکانیکی توی ماده هستش، این فرمول حداقل زمان لازم رو میده . باید از تایم پریودی بزرگ تر یا مساوی این تایم پریود استفاده بشه . استفاده از میانگین اینا کار درستی نیست . باید حداقل از بزرگ ترینشون استفاده بشه . من جای شما باشم با توجه به اعدادی که گفتین میام و تایم پریود استپ اصلی بارگذاری رو 2 می زارم.

    • #10795
      emperore
      مشارکت کننده

      در تنظیمات مش و در بخش element control، بخش hourglass چه زمان کاربرد دارد و در همین بخش چه زمانی باید از گزینه enhanced استفاده کرد؟
      استفاده از این قسمتها بستگی به نوع استپ هم دارد؟
      تشکر

      • #10821
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام . استفاده از اون گزینه در زمانی که دارید از المان های با انتگرال کاهش یافته استفاده می کنید، توصیه میشه . اون گزینه به رفع مشکل hourglassing کمک میکنه . مشکل hourglassing بطور مبسوط تو ویدیو انتخاب المان و طریقه مدل سازی مناسب گفته شده.

    • #10796
      emperore
      مشارکت کننده

      سلام و خسته نباشید
      در بخش constraint و در coupling در قسمت coupling type سه بخش داریم لطفا این بخشها و کاربرد آنها را بگویید و درجات آزادی این قسمتها چه چیز را کنترل میکنند و چه موقع باید آنها را تغییر داد؟
      با تشکر

      • #10822
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام . من خودم موقع استفاده از قید کوپلینگ، همیشه از اون گزینه  kinematic coupling استفاده می کنم . اطلاعی از بقیه گزینه ها ندارم. اما روند کار در اون به این صورته که اون قید میاد و تمام درجات ازادی تیک خورده تو لیست، از گره های سطح انتخاب شده رو برابر و پیرو درجات ازادی اون control point که یه rp هستش می کنه .

    • #10797
      emperore
      مشارکت کننده

      ی سوال دیگه:
      در بخش constraint و در coupling در قسمت coupling type گزینه adjust control points چیست؟

    • #10838
      .ala
      مشارکت کننده

      سلام- وقت بخیر

      بنده این آموزش رو تهیه کردم ولی فایل cae باز نمیشه، اگر امکان داره مجددا پوشه ی abaqus files رو برام ارسال کنید. ممنون

      • #10839
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام . لطفا از قسمت تماس با ما تو سایت اقدام کنید.

    • #11004
      Arminn72
      مشارکت کننده

      با عرض سلام خدمت شما جناب استاد، در رابطه با فیلم آموزشی تحلیل شبه استاتیکی چند سوال برام پیش آمد، با اجازه ی شما خدمتتون مطرح میکنم.

      1-زمان Time Period برای شبه استاتیکی بودن استپ وزن سازه را در پاسخ به یکی از سوال کنندگان در صفحه ی مربوط به فیلم آموزشی، فرمودید 0.001 گرفته شود، سپس بعد از تحلیل نمودار انرژی ها نسبت به هم کنترل شود، آنگاه میتوان متوجه شد که این عدد برای شبه استاتیکی بودن استپ وزن مناسب بوده یا خیر، اما

      اگر بخواهیم استپ اول شبه استاتیک ولی استپ دوم دینامیکی باشد، در زمان بررسی و مقایسه‌ی انرژی‌های جنبشی و درونی، آیا نمودار موجود در قسمت Result برای استپ اول است یا حاصل هر دو استپ به صورت مضاعف است؟ منظور اینکه می‌توان از این نمودار خروجی odb برای کنترل شبه استاتیکی بودن استپ اول استفاده کرد؟ این سوال رو به دو دلیل میپرسم 1-چون در فیلم آموزشی هر دو استپ شبه استاتیکی در نظر گرفته شدند ولی من استپ دوم را برای زلزله دارم و 2-اینکه در فیلم آموزشی خروجی انرژی ها و جابه جایی ها و نیروهای عکس العمل برای هر دو استپ تعریف شدند هم holder force و هم  move punch، یعنی آیا بعدا نتایج قابل تفکیک خواهند بود؟

      2-اگر زلزله را در استپ دوم اعمال میکنیم، آیا دیگر نیازی به کنترل و مقایسه‌ی انرژی‌های جنبشی و درونی در استپ دوم خواهیم داشت؟

      3-برای کنترل انرژی‌های درونی و جنبشی در استپ اول یعنی استپ وزن، دامنه ی انتخابی موقع خروجی گرفتن کل سازه باشد یا باید برای هر نوع عضو جداگانه خروجی گرفته شود؟ چون من در مدل چندصدتا Instance دارم.

      4-آیا در نظر گرفتن mass scale در استپ دوم(زلزله) بر روی شبه استاتیکی بودن استپ اول(وزن) تاثیر گذار است؟ این را از آن جهت میپرسم که برای صرفه جویی در زمان اگر استپ دوم زمان تحلیل زیادی ببرد، میتوان برای استپ دوم مقدار mass scale بالایی بدهیم صرفا برای اینکه زود تمام شود و زود برگردیم و شبه استاتیکی بودن استپ اول وزن را بررسی کنیم؟

      5-اندرکنش ها را موقع تعریف در کدام استپ باید وارد کنم؟ چون در فیلم آموزشی اتصالات را در استپ Initial تعریف کردید.

    • #11010
      mirzabozorg
      مدیرکل

      سلام .

      1) برای تحلیل دینامیکی مثل زلزله نیاز به مقایسه انرژی جنبشی و درونی نیست . شما اون history output رو فقط برای استپ اولتون که شبه استاتیکی هست تعریف کنید و تو استپ دوم غیرفعالش کنید.

      2) تو جواب (1) هست .

      3) کل اجزای تغییر شکل پذیر با هم .

      4) برای تحلیل دینامیکی نباید mass scale تعریف کنید. اما برای چک کردن استپ اول بعد از حل مشکلی نداره اما جواب استپ دومتون قطعا غلط خواهد بود.

      5) فرقی نداره تو استپ اول تعریف کنید یا initial .

      • #11011
        Arminn72
        مشارکت کننده

        با تشکر فراوان جناب استاد

        با عرض پوزش، در رابطه با تکنیک mass scaling سوال چهارم، آیا به دلیل افزایش بیش از حد انرژی جنبشی مجاز به استفاده نیستیم؟ زیرا در مدلم به اجبار المان های کوچکی دارم که به واسطه‌ی گام زمانی کوتاه، مدت زمان حل را بسیار زیاد تا ۱هفته میرساند. آیا در این صورت برای رفع مشکل این المان‌های کوچک، مجاز به استفاده از این تکنیک هستیم؟چون که به خاطر زمان مشخص زلزله، استفاده از تکنیک loading rates هم مقدور نیست. سپاسگزارم از توجهتان

         

      • #11012
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام . نه توی تحلیل دینامیکی مجاز به استفاده از mass scaling نیستید . فقط توی تحلیل های شبه استاتیکی مجاز به استفاده از mass scaling هستید. باید سعی کنید از مش یک دست تر و همگن تر استفاده کنید .

    • #11434
      a.san
      مشارکت کننده

      با سلام و عرض خسته نباشید

      بنده کشش عمیق رو بصورت 3بعدی و یک چهارم مدل کردم نتایج بدست آمده در نیرو جابجایی نیاز به 4 برابر کردنم داره یا نه؟

       

      • #11436
        mirzabozorg
        مدیرکل

        سلام . زمانی که میاید از مدل یک چهارم استفاده می کنید، باید در صفحات تقارن، شرط مرزی های تقارن نسبت به اون صفحات رو بدید . اگر ندید تحلیل کلا غلطه . وقتی هم که بدید، در واقع با این کار اثر بخش حذف شده در نظر گرفته میشه و نیازی به چهار برابر کردن مقدار نیرو نیست .

    • #12037
      Mohamad76
      مشارکت کننده

      سلام مهندس من این اموزشو دیدم و واقعا لذت بردم چون تئوری ها به خوبی گفته شده بود و من واقعا دنبال چنین اموزشی بودم

      فقط چند سوال دارم که امیدوارم تونسته باشم منظورمو واضح برسونم و اگر لطف کنید پاسخ بدین ممنون میشم

      1-درمورد تکنیک loading rate ما اومدیم و time period رو محاسبه کردیم و اصلا کاری به الفا نداشتیم و در موردش حرفی نزدیم در صورتی که عنوان اسلاید پیدا کردن حد اکثر مقدار الفا بود و ما هم‌میخواستیم در این تکنیک حد اکثر سرعتی رو پیدا کنیم که میتونیم به صورت غیر واقعی به سنبه اعمال کنیم. ولی نه تنها الفا رو به دست نیاوردیم بلکه در حل explicit اصلا سرعتی به سنبه اعمال نکردیم

       

      ۲- زمان استپ اول در حل explicit که

      ۰/۰۰۰۱ گذاشتیم رو از کجا پیدا کردیم؟

       

      ۳- در مثالی که حل کردیم ما به سنبه جابه جایی میدهیم ولی زمانی که قرار باشه ما به سنبه نیرو بدیم چطور باید از روابط loading rates استفاده کنیم تا time period رو‌محاسبه کنیم؟؟

       

      **یک دوستی این سوال رو مطرح کردن و شما در جواب فرمودین باید ابتدا تحلیل فرکانس طبیعی کردو از مود اول استفاده کرد.میخواستم ببینم مود اول رو که گرفتیم چی رو به ما میده؟و باید در کجای رابطه loading rates استفاده بشه ؟ و دلیل استفاده ازین مود چیه؟ و این که باید فقط این تحلیل فرکانسی رو برای ورق انجام داد دیگه؟؟

       

      ۳- در حل استاندارد جرم holder رو باید حذف کنیم یا بود‌و‌نبودش تفاوتی نمیکنه؟

       

      ۴- چرا فقط به holder جرم‌دادیم و به die و سنبه این جرم‌زو ندادیم؟در فیلم گفتید که چون به holder نیرو وارد میشه ما جرم میدیم که خب به سنبه و die هم‌نیرو وارد میشه

       

      ۴- این جرم رو برابر ۰/۱ kg در نظر گرفتید میخواستم‌ بدونم‌این عدد رو چطور به دست اوردید؟

       

      ۵- در فیلم زمانی که از حلگر standard هم‌استفاده کردید به time period استپ ها دست نزدید و همون اعدادی رو وارد کردید که برای حلگر explicit وارد کردید.این اعداد در استاندارد نباید تفاوت داشته باشند؟و اگر حتی خواستیم مسئله ای رو با استاندارد حل کنیم از همین‌معادله های explicit استفاده کنیم و time period رو به دست بیاریم؟

       

      ۶- در فیلم یک جمله گفتید که–> به خاطر این از فیلتر های butter worth استفاده میکنیم که محتوای فرکانسی کم تر از فرکانس قطع دست نخورند

      مگه فیلتر های low pass به این صورت عمل نمیکنند که فقط به فرکانس های کم تر از فرکانس قطع اجازه عبور میدن و فرکانس های بیشتر رو حذف میکنند؟؟

      پس این ویژگی که به خاطرش ما این فیلتر butter worth رو انتخاب کردیم، ویژگی فیلتر chebyshev  هم هست چون از یک خانوادن  این حرف درست نیست؟؟

      ۷- باید چه ویژگی رو مد نظر داشته باشیم تا از فیلتر chebyshev استفاده کنیم؟؟

      ۸- در فیلم فرکانس قطع رو ۱۸۰۰ هرتز گرفتیم و فرمودین این فرکانس رو کمو زیاد میکنیم تا نمودار به نمودار حالت استاندارد نزدیک بشه

      ولی در مسائلی که ما به جای standard از حلگر explicit استفاده میکنیم نمودار استاندارد رو نداریم که باهاش مقایسه کنیم که بفهمیم شبیه هست یا نه

      در اون مواقع چطور فرکانس قطع رو تعیین کنیم؟

       

      ۹-  فیلتر chebyshev نوع ۱ و ۲ چه تفاوتی با یک دیگر دارند؟؟

       

      ۱۰- عملیات regularization چه عملیاتی است که اباکوس explicit اعمال میکند؟

       

      ۱۱-چطور میتونم اطلاعات بیشتری راجع به فرمولاسیون penalty friction و kinematic friction به دست بیارم که اخر فیلم فرمودین؟؟میشه کمی راجع بهش توضیح بدین؟

    • #12063
      mirzabozorg
      مدیرکل

      سلام . توی سایت سیستم ایمیل پرسش و پاسخ و خرید ویدیو ها همیشه درست کار میکنه اما بقیه بخشا نه . یبار درسته یبار غلطه . خیلیم تلاش کردیم درستش کنیم ولی نشد . اگر زیر ویدیو سوال میزارید تو تلگرام یا واتس اپ اطلاع بدید بیام جواب بدم :

      1) نه اونکه برا اینکه میخوایم بگیم که انرژی جنبشی اخر بارگذاری چقدر کمتر از انرژی درونی باشه . این بعد از حل مشخص میشه نه اولش . چرا به سمبه سرعت ندادیم ؟ پس اون شرط مرزی جابجایی که دادم چیه ؟ مشتق جابجایی نسبت به زمان میشه سرعت دیگه .

      2) اینو همینطوری دادیم چون اثر نیروی هولدر در انتهای تحلیل خیلی کمه دیگه چکم نکریدم که شبه استاتیکی شده یا نه . کم گرفتیم برا حل سریع تر مساله .

      3) اگر بارتون بصورت نیرو کنترل هست نمیشه با این روابط ولی باز می تونید یه عدد اول بگیرید بعد با شرط شبه استاتیکی بودن چک کنید اگر اکی بود خوب درسته .

      3 دوم که اشتباه شماره گذاشتید )اگر استپ استاتیک جنرال هست بود و نبودش فرقی نداره چون اصلا ترم نیرو اینرسی رو تو معادلات در نظر نمیگیره .

      4) منظور اینکه به سمبه نیرو از نوع نیرو کنترل وارد نمیشه بلکه بارگذاری جابجایی کنترل هست و بعدا نیرو که در واقع واکنش تکیه گاهی هست حساب میشه .

      5) من گفتم اون استپ استاتیک جنرال ذاتا و خود به خود خودش شبه استاتیکی از اول حل می کنه و اون تایم پریود هم درش یه حالت نیم واقعی نیمه مجازی داره ولی اکسپلیسیت واقعا حقیقیه .

      6) ببینید این بحث فیلترا یه مقدار گستردست . باید مباحث پردازش سیگنال رو بدونید . اون فیلترای پایین گذر هر خانوادشون مزایا یا معایبی دارن . یکی مطلق خوب نیست و این بستگی به نیاز شما داره .

      7) تو مکانیک این فیلتر کاربرد نداره چون این فیلتر فرکانس قطع رو خیلی خوب در نظر میگیره و چون ما تو مکانیک اطلاعات رو روی فرکانس نمی فرستیم ولی تو برق این هست، این کاربرد نداره .

      8) ببینید کلا فرکانس های سازه های مکانیکی معمولا زیر 3000 هرتز  هستن . شما باید از این عدد شروع کنید و هی فیلتر اعمال کنید و عدد فرکانس قطع رو بیارید پایین تا جایی که نویز ها تقریبا حذف بشن و ترند کلی نمودار هم خیلی خراب نشه .

      9) این سوال هیچ ارتباطی به آموزش آباکوس نداره و مربوط به علم پردازش سیگنال میشه . از یکی بپرسید که ارشد یا دکترای گرایش مخابرات سیگنال سیستم داره . من درستشو گفتم که butterworth باید استفاده بشه .

    • #13025
      Vahed.Civil
      مشارکت کننده

      با سلام

      اکثر تحلیل هایی که بنده انجام میدم  مربوط به رشته عمران و گرایش های سازه و زلزله می باشد. بنده بیشتر تحلیل ها را با همان Static General انجام میدم و جواب هایی کاملا دقیقی هم بدست می آورم، مشکلی که بنده دارم تنها و تنها مربوط به زمان آنالیز میباشد که بعضا بسته به مدل، از 6 تا 30 ساعت متغییر هست. آیا استفاده از حلگر explicit و تحلیل شبه استاتکی می تواند جایگزین کامل Static General باشد؟

    • #13240
      mirzabozorg
      مدیرکل

      سلام. یک سری از تحلیل های استاتیکی و شبه استاتیکی رو شما می تونید بجای استفاده از استپ استاتیک جنرال با استفاده از استپ دینامیک اکسپلیسیت حل کنید. منتها این مساله محدودیت داره. از اونجایی که کتابخانه المان و بارگذاری حلگر اکسپلیسیت محدود تر از حلگر استاندارد هست لذا یک سری تحلیل های شبه استاتیک رو یا اصلا نمیشه با حلگر اکسپلیسیت انجام داد یا انجامش دقت کافی رو نداره . مثل تعریف پیش بار پیچ برا پیچا یا تحلیل مواد هایپرالاستیک.

    • #13420
      Farzaneh Baradaran
      مشارکت کننده

      با سلام و خسته نباشید. من دو سوال از خدمتتون دارم:

      1- هنگامی که در ماژول property،ما Section از نوع solid انتخاب می کنیم در پنجره باز شده گزینه plane stress/strain thickness وجود دارد. این گزینه چه زمانی باید انتخاب شود . این مسئله در نهایت plain strain انتخاب شد ولی تیک این گزینه زده نشد.

      2- در مورد تعریف material orientation فرمودید که نسبت به راستای ورق حس فیزیکی بهتری داریم. سوال من این است که در سایر مسائل مثلا “حل تیر یک سرگیردار سه بعدی تحت بار در انتهای تیر”، ما از همان مختصات global استفاده کردیم. اگر در این مسئله هم ما material orientation  تعریف کینم نتایج فرق می کنند و در راستای تیر نتایج را بهتر نشان میدهد؟

      ممنون

    • #13512
      aidinhajizadeh
      مشارکت کننده

      سلام وقت بخیر.
      با توجه به آموزشهای ارایه شده تو مقایسه عملکرد شبه استاتیکی حلگر explicit، انرژی جنبشی رو با یک دهم انرژی درونی مجموعه مقایسه میکنیم.
      الان باید جایی این موضوع رفرنس بدم و داخل هلپ آباکوس پیداش نمیکنم.
      این شده گفتم از خودتون بپرسم به چه شکل میتونم این موضوع را رفرنس بدم؟
      ممنون

    • #13728
      ahmadire
      مشارکت کننده

      در تحلیل هایی مثل شکل دهی چرخشی (مثلا عدسی های مخازن تحت فشار) که سنبه و ورق همزمان در حال چرخش هستند چه نوع تنظیماتی باید اعمال بشه؟ منظورم نوع حلگر و دینامیک یا غیر دینامیک بودن و همچنین شبه استاتیک در نظر گرفتن یا نگرفتن هست.

نمایش 31 پاسخ
  • برای ارسال پرسش باید وارد شوید.

© FEMEX Group All Rights Reserved

Heap | Mobile and Web Analytics

برای اطلاع از «کد های تخفیف» به کانال تلگرام فمکس مراجعه کنید.

@FEMEX

بازیابی رمز عبور